Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Záměr změn v síti domovů mládeže bude přepracován

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 14. 05. 2014 10:50
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Rada LK na svém úterním zasedání zrušila usnesení (č. 645/14/RK ze dne 15. 4. 2014), které schvalovalo „Záměr změn v segmentu školských výchovných a ubytovacích zařízení zřizovaných Libereckým krajem“. Materiál čeká přepracování, původní verze mimo jiné počítala se zánikem domova mládeže v Zeyerově ulici.

„Rozhodli jsme, že budeme revokovat dubnové usnesení. Informování veřejnosti o schválení záměru radou vyvolalo vzrušené reakce, které vyvrcholily na zastupitelstvu. Na základě následně probíhajících jednání vyšly najevo nové skutečnosti, které posunují situaci jiným směrem, což povede k přepracování původně schváleného materiálu,“ vysvětluje krok členka rady kraje pro resort školství, mládeže a zaměstnanosti Alena Losová.

Youtube video

Liberecký kraj opětovně posoudí nabídku Technické univerzity v Liberci na využití a případnou koupi areálu kolejí ve Vesci. Bude ji porovnávat s nově předloženou nabídkou od Statutárního města Liberec, která nebyla v době přípravy první verze materiálu známa a která obsahuje návrh
na převzetí sídla domova mládeže Zeyerova ulice do vlastnictví kraje. Právě řešení týkající se Domova mládeže Zeyerova, kdy záměr původně počítal s jeho zánikem jako samostatného zařízení, následným sloučením se Střední školou strojní, stavební a dopravní v Liberci a s přestěhováním ubytovaných do volných kapacit domova mládeže v Truhlářské a kolejí ve Vesci, zvedlo vlnu emocí.
„Znamená to, že přepracovaný záměr bude řešit případné změny v ubytovacích kapacitách až od 1. 9. 2015. Vznikne v úzké spolupráci s pracovní skupinou, jejíž členy budou také ředitelé dvou libereckých domovů mládeže – v Zeyerově ulici a Truhlářské ulici a ředitel internátu Střední odborné školy v Liberci. Věřím, že výsledná podoba záměru bude reflektovat zájmy všech zainteresovaných stran. Připravený návrh projde opětovným procesem schvalování orgány kraje, “ dodává radní Losová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky