Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Poctu hejtmana Libereckého kraje letos obdrželo deset osobností, jedna z cen byla udělena in memoriam.

Více informací
Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Více než dva mil. Kč poputují na sportování dětí a mládeže

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 06. 2015 10:39
  • Magazín
  • Školství

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na svém posledním jednání také schválila smlouvu, na jejímž základě obdrží Liberecký kraj finanční prostředky v celkové výši 2.178.764 Kč od Českého olympijského výboru.  Určeny jsou na podporu sportování dětí a mládeže.

Youtube video

„Peníze získal Český olympijský výbor od loterijních společností a zavázal se je použít výhradně na podporu sportu dětí a mládeže. Jsme rádi, že se Český olympijský výbor rozhodl pro jejich využití ve spolupráci s kraji a je na místě mu touto cestou poděkovat,“ uvádí Alena Losová, členka rady kraje pro rezort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Podle darovací smlouvy je 500.000 Kč určeno na projekt s názvem Česko sportuje – Sazka Olympijský víceboj a Odznak Všestrannosti Olympijských Vítězů, který má celostátní charakter a který ukázal, že děti z Libereckého kraje jsou sportovně nejzdatnější z celé republiky. Zbývající část finančních prostředků ve výši 1.678.764 Kč může kraj využít dle vlastního uvážení na podporu pravidelné sportovní a tělovýchovné činnosti dětí a mládeže. Další podmínkou přijetí daru je, že Liberecký kraj využije na podporu sportu dětí a mládeže minimálně stejnou částku ze svého rozpočtu v roce 2015.

V současné době připravuje odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu podmínky „Programu na podporu sportovní činnosti dětí a mládeže ve sportovních klubech v roce 2015“, které určí, jak a kdy mohou sportovní oddíly čerpat prostředky na svou činnost.

„Některé výklady novelizovaného zákona 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, poněkud komplikují poskytování dotací, ale věřím, že se podmínky programu podaří projednat v radě kraje na jejím zasedání 16. června. Následně zveřejníme výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí dotace,“ doplňuje radní Alena Losová s tím, že podmínky programu budou stanoveny tak, aby co nejvíce omezily administrativu a kritéria pro přidělení dotací byla co možná nejjednodušší a nejtransparentnější.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky