Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana Martin Sepp předal ceny mladým vítězům výtvarné dopravní soutěže

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 09. 2012 15:28
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

 

Odbor dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje ve spolupráci s firmou HBH Projekt spol. s r.o. českým koordinátorem projektu SOL uspořádal devátý ročník výtvarné soutěže s dopravní tématikou „O pohár hejtmana Libereckého kraje“. Ceny dnes předal náměstek hejtmana LK pro dopravu LK Martin Sepp (ČSSD) vítězce šestileté Haně Čapkové ze ZŠ Kosmonautů v Turnově, nyní čerstvé prvňačce, dále Zlatě Nádvorníkové (12 let) a Zdeňku Valentovi (A4) let ze ZŠ Jana Harracha v Jilemnici.

 „Cílem soutěže bylo přivést děti k uvědomění si nebezpečí v silničním provozu, rizikového chování druhých a k bezpečnému chování v dopravním prostředí,“ uvedl náměstek hejtmana a zároveň představil autobus, na kterém je umístěn vítězný obrázek Hany Čapkové, a uvnitř vozidla další kresby zúčastněných dětí.

Výtvarná soutěž, tentokrát na téma „Krok za krokem bezpečně v dopravě“, byla pořádána na základě činností stanovených dokumentem „Koncepce BESIP v Libereckém kraji“, který byl schválen Zastupitelstvem Libereckého kraje. Garantem soutěže byl mezinárodní tým projektu SOL – Save Our Lives (www.sol-project.eu).

Z desítek došlých kreseb byla odbornou komisí vybrána jako vítězka Hana Čapková s obrázkem nazvaným „Rozhlédni se na obě strany“.  Hanička  mimochodem nedávno vyhrála i pohádkovou výtvarnou soutěž v Jičíně. „Tento návrh nejlépe splňoval jednu z podmínek a to snadnou srozumitelnost pro přímé využití v bezpečnostní kampani,“ zdůraznil Martin Sepp s tím, že zvláštní cenu poroty získal kolektiv třídy 1. B ze ZŠ Barvířská Liberec za návrh bezpečnostní kampaně.

Vítězové byli odměněni i se svými spolužáky věcnými cenami, včetně vstupenek do IQ – parku, které jim předal spolu s náměstkem hejtmana Jaroslav Heinrich, koordinátor projektu SOL za Českou republiku.

Autobus společnosti Bus Line a.s. bude jezdit po dobu jednoho měsíce na některé z pravidelných linek v Turnově. S nejlepšími návrhy se bude moci veřejnost setkat uvnitř autobusů téže společnosti i na jiných místech Libereckého kraje.

Soutěž i vlastní kampaň je spolufinancována Evropským fondem pro regionální rozvoj v rámci projektu SOL, programu CENTRAL Eur ope.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky