Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace 03/2014 – trestní stíhání vedené proti zastupitelům Statutárního města Liberce – podrobné informace

Mgr. Kubíčková Michaela

  • 04. 02. 2014 22:24
  • 106/1999

Sdílet článek

Předmět žádosti:

 

na základě zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, si Vás dovolujeme požádat o níže specifikované informace, týkající se trestního stíhání, vedenému proti zastupitelům města Liberce u Okresního soudu v Liberci pod sp. zn. 3 T 32/2011 (prodej pozemků, ačkoli při jednání zastupitelstva byla zpochybněna jejich cena). V tomto trestním řízení Krajský úřad vykonává funkci opatrovníka města Liberce.

Konkrétně žádáme o tyto informace:

1. Kopii rozhodnutí soudu o ustanovení opatrovníkem, popřípadě další rozhodnutí soudu v této věci (výkon funkce opatrovníka),

2. Kopie korespondence mezi Krajským úřadem Libereckého kraje a Okresním soudem v Liberci (popřípadě jiným soudem v této věci) ohledně zproštění či výkonu funkce opatrovníka,

3. Kopie korespondence mezi Krajským úřadem Libereckého kraje a městem Liberec v této věci (výkon funkce opatrovníka, uplatnění náhrady škody, vyčíslení škody apod.),

4. Informaci, zda výkon funkce opatrovníka byl projednáván radou kraje či zastupitelstvem kraje, v kladném případě žádáme o kopie zápisu z těchto jednání,

5. Informaci, zda Liberecký kraj disponuje právním posouzení postupu při výkonu funkce opatrovníka (interně zpracovaným právním oddělením, či externě zpracovaným), v kladném případě žádáme o kopie těchto posouzení,

6. Jméno, příjmení a pracovní zařazení osoby, která má výkon funkce opatrovníka v Krajském úřadě Libereckého kraje na starosti (například připravovala podklady pro korespondenci mezi Krajským úřadem a soudem a pro korespondenci mezi Krajským úřadem a městem Liberec, telefonicky kontaktovala soud, osobně se účastnila hlavního líčení, apod.),

7. Data hlavních líčení, kterých se Krajský úřad Libereckého kraje coby opatrovník města Liberce účastnil, včetně jména, příjmení a pracovní zařazení osoby, která se hlavního líčení za Krajský úřad účastnila.

Odpověď:

v odpovědi na vaši žádost ze dne 22. ledna 2014, podanou na základě zákona č. 106/1999 Sb.,                 o svobodném přístupu k informacím, v platném znění, ohledně trestního řízení vedeného                          u Okresního soudu v Liberci pod sp.zn. 3 T32/2011, ve kterém byl Krajský úřad Libereckého kraje (dále jen „KÚLK“) ustanoven opatrovníkem k výkonu práv poškozeného, vám sdělujeme následující:

 

  1. Kopie usnesení Okresního státního zastupitelství v Liberci o ustanovení KÚLK opatrovníkem k výkonu práv poškozeného je přílohou č. 1 této odpovědi.
  2. Kopie korespondence mezi KÚLK a Okresním soudem v Liberci ohledně zproštění  výkonu funkce opatrovníka je přílohou této odpovědi – příloha č. 2 – Návrh na zproštění opatrovnictví k výkonu práv poškozeného ze dne 15. 7. 2013, příloha č. 3 – Stížnost na průtahy v řízení ze dne 12. 12. 2013, příloha č. 4 – Odpověď místopředsedkyně okresního soudu na stížnost ze dne 7. 1. 2014, příloha č. 5 – opakovaný návrh na zproštění opatrovnictví k výkonu práv poškozeného ze dne 9. 1. 2014.
  3. Kopie korespondence mezi KÚLK s Statutárním městem Liberec ohledně vzniku škody je přílohou této odpovědi – příloha č. 6 - žádost o sdělení ohledně vzniku škody ve věci, příloha č. 7 – kopie odpovědi Statutárního města Liberec s přílohami.
  4. Výkon opatrovnictví v této věci nebyl projednáván radou kraje ani zastupitelstvem kraje, pověřen výkonem opatrovnictví byl krajský úřad. Radní byli o věci informováni, ale nebyl důvod navrhovat nebo přijímat v této věci žádné usnesení.
  5. Liberecký kraj nedisponuje žádným zvláštním právním posouzením postupu při výkonu funkce opatrovníka.
  6. Korespondenci se Statutárním městem Liberec a Okresním soudem v Liberci v této věci vyřizuje Mgr. Zdeněk Hluštík, právník právního oddělení.
  7. Ve věci probíhalo hlavní líčení ve dnech 21.10 – 25. 10. 2013 a za KÚLK se ho nikdo neúčastnil.

Příloha č. 1

Příloha č. 2

Příloha č. 3

Příloha č. 4

Příloha č. 5

Příloha č. 6

Příloha č. 7

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky