Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dotzy k obchodním vztahům mezi LK a společností České Dráhy, a.s

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 01. 08. 2024 09:06
  • 106/1999

Sdílet článek

Předmět žádosti: žadatel požadoval informace ohledně nasazení jednotek RegioPanter typu EV 15 Českými Drahami na tratích v Libereckém kraji.

  1. Kolik nízkopodlažních dvouvozových elektrických jednotek typu RegioPanter typu EV 15 (nebo také EMU 160) (dále jen „Jednotky“) Liberecký kraj obdržel od společnosti České Dráhy, a.s. (dále jen „ČD“) v roce 2021, 2022 a 2023 a na základě jaké smlouvy či smluv?

Odpověď:

Liberecký kraj neobdržel žádné nízkopodlažní dvouvozové elektrické jednotky typu RegioPanter typu EV 15 (nebo také EMU 160), ani po ČD nepožadoval jejich nasazení.

  1. Požadoval LK vůči ČD v roce 2021, 2022, 2023 nebo 2024 smluvní pokutu nebo náhradu škody nebo jinou sankci z důvodu pozdního dodání nebo nasazení Jednotek na základě kterékoliv smlouvy uzavřené mezi LK a ČD?

Odpověď:

Liberecký kraj nepožadoval žádnou smluvní pokutu nebo náhradu škody nebo jinou sankci z důvodu pozdního dodání nebo nasazení.

  1. Bylo Libereckým krajem kráceno (zcela či zčásti) v roce 2021, 2022, 2023 nebo 2024 jakékoliv dotační financování v souvislosti s pořízením nebo provozováním Jednotek a/nebo byl Liberecký kraj povinen jakoukoliv dotaci v souvislosti s pořízením nebo provozováním Jednotek vrátit? Pokud je odpověď kladná, bylo krácení či vrácení dotace zapříčiněno pozdním dodáním či nasazením Jednotek ze strany ČD?

Odpověď:

Libereckým krajem nebylo kráceno žádné dotační financování v souvislosti s pořízením nebo provozováním Jednotek. Liberecký kraj nebyl povinen jakoukoliv dotaci v souvislosti s pořízením nebo provozováním Jednotek vrátit.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky