Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zpěvák Stanislav Hložek odstartoval oslavy svátku seniorů

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 04. 10. 2019 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Děti z jablonecké Základní umělecké školy a známý zpěvák Stanislav Hložek odstartovali v úterý 1. října v Městském divadle v Jablonci nad Nisou letošní Oslavy Mezinárodního dne seniorů. Kulturní odpoledne pro ty, co už něco pamatují, připravil k jejich svátku v průběhu měsíce října Liberecký kraj podobně jako vloni v pěti městech regionu. Série zábavných pořadů se koná pod záštitou náměstka hejtmana Libereckého kraje Pavla Svobody.

Jablonecký program se natáhl téměř na tři hodiny. První půle patřila tanečním a hudebním vystoupení bezmála 90 dětí z místní ZUŠ. Současně Krajská rada seniorů ČR ocenila čtyři seniorky a jednoho seniora z Jablonecka, kteří by svými aktivitami a vůbec vším, co dělají pro starší generaci, mohli jít ostatním příkladem.

Po přípitku šampaňským o přestávce pak následoval téměř hodinový koncert oblíbeného zpěváka Stanislava Hložka. Ten potěšil diváky také šlágrem Můj čas z televizního seriálu Sanitka, který nazpíval v 80. letech s Hanou Zagorovou a Petrem Kotvaldem.

„Oslavy Mezinárodního dne seniorů jsme si vymysleli už předloni jako dárek seniorům k jejich svátku, a současně jako poděkování starší generaci za to, co vytvořila pro naši společnost. V minulém roce jsme je poprvé připravili v pěti městech Libereckého kraje, a tento model jsme zachovali i letos,“ upřesnil náměstek hejtmana Pavel Svoboda. „Říká se, že každý nový den je jako nový začátek. A abychom jej prožili naplno a s dobrým pocitem, je potřeba si každý den udělat alespoň jednu radost. A to je smyslem oslav dne seniorů – přinést jim radost, zážitek, na který budou vzpomínat.“

Oslavy Mezinárodního dne seniorů pokračují v úterý 8. října v Jiráskově divadle v České Lípě, kde zazpívá divákům Bohuš Matuš a žáci ZUŠ. V sobotu 12. října v Kulturním a společenském centru Lidové sady Liberec se mohou diváci rovněž těšit na stejný koncert; současně zde budou vyhlášeny Pečovatelky roku.

Koncert Bohuše Matuše s žáky ZUŠ si vychutnají také návštěvníci v Semilech. Zábavné odpoledne se zde uskuteční v úterý 15. října v Kulturním centru Golf. Sérii kulturních pořadů uzavře v pátek 18. října zábavné odpoledne v Kulturním centru Střelnice, kde se odehraje vůbec poprvé krajské kolo soutěže Babička roku. V ní dámy potvrdí fakt, že i ve vyšším věku může být žena krásná, šikovná a v něčem výjimečná.

„Vstup je na všechny pořady zdarma,“ dodal Pavel Svoboda.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky