Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

ŽÍT DOMA je ve finále Cen SDGs za naplňování cílů udržitelného rozvoje

Jiří Tůma

vedoucí oddělení rozvoje a financování sociálních služeb

  • 29. 04. 2019 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Tisková zpráva

ŽÍT DOMA je ve finále Cen SDGs za naplňování cílů udržitelného rozvoje

 

Projekt Institutu sociální práce, z.s. v oficiálním partnerství s Libereckým krajem byl nominován do pětice nejlepších kategorie „Veřejná sféra“ Cen SDGs 2019. Inovativní projekty, které mění Českou republiku a svět k lepšímu, mohou až do 19. května lidé ocenit v rámci veřejného hlasování prostřednictvím http://www.globalnicile.cz/hlasovani/.

Ceny SDGs za naplňování globálních cílů OSN jsou světově unikátním oceněním, které pořádá Asociace společenské odpovědnosti ve spolupráci s Českou rozvojovou agenturou, Ministerstvem zahraničních věcí, Ministerstvem životního prostředí a Ministerstvem pro místní rozvoj. Z dvou set třinácti projektů odborná porota vybírala do čtyř kategorií: Byznys, Veřejná sféra, Mladý leader a Reporting. Do jedné ze dvou kategorií, o jejichž vítězích rozhodne veřejnost, nominovala aktivity Institutu sociální práce – ŽÍT DOMA.

V rámci našich projektů usilujeme o to, aby se pečovatelské služby staly základními pilíři péče v domácím prostředí, sejmuly břímě z dlouhodobě pečujících rodin a předcházely předčasným vstupům do pobytových zařízení. Postupně přestávají nahrazovat běžně dostupné služby, např. rozvoz obědů nebo úklidy, tím se pečovatelkám uvolňují ruce a mají tak více času na skutečně odbornou péči, např. pomoc s hygienou, podání jídla, manipulaci s nepohyblivým,“ vysvětluje Ilona Čtvrtníková, expertka Institutu sociální práce.

Porota bude udílet ocenění ještě v dalších třech kategoriích: Rovnost mužů a žen (letos nově), Zahraniční rozvojová spolupráce a Absolutní vítěz. Slavnostní vyhlášení výsledků se koná na Ministerstvu zahraničních věcí v Černínském paláci ve čtvrtek 30. května 2019.

 

Institut sociální práce, z.s.

Eva Kroupová

e-mail: kroupova@institutsocialniprace.cz

mobil: +420 604 800 624

 

 

Institut sociální práce, z.s. vznikl z iniciativy odborníků v oblasti sociálních služeb, kteří mají společný cíl: umožnit lidem ŽÍT co nejdéle DOMA. A to i ve chvíli, kdy se stanou závislí na intenzivní pomoci druhých. Institut usiluje o změnu fungování především pečovatelských služeb - už nezajišťují jen rozvážku obědů a úklidy seniorům, ale věnují se odborné péči. Umožňují ŽÍT DOMA všem potřebným bez rozdílu věku, i s III. a IV. stupněm příspěvku na péči, kteří bývali výhradně klienty pobytových služeb (např. domovů pro seniory). Na úrovni krajů institut zpřehledňuje systém financování sociálních služeb, vytváří kritéria a pravidla pro jejich optimální zajištění.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky