Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zastupitelstvo schválilo na svém zasedání úpravu Stipendijního programu Libereckého kraje

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 09. 2016 10:52
  • Školství

Sdílet článek

Od nového školního roku 2016/2017 je do Stipendijního programu pro žáky středních škol zřizovaných Libereckým krajem ve vybraných oborech vzdělání zařazen nový obor. Jedná se o maturitní obor Technologie silikátů, který je vyučován na Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské v Železném Brodu. Spolu s úpravou stipendijního programu a novým stipendijním řádem schválilo úterní Zastupitelstvo Libereckého kraje i spolupráci s firmou Preciosa, a.s., která se bude na financování stipendií pro žáky tohoto oboru spolupodílet právě s Libereckým krajem.

Preciosa, a.s. je tak druhým zaměstnavatelem v Libereckém kraji, který se do stipendijního programu zapojil. Tím prvním bylo Zemědělské obchodní družstvo Brniště, a.s., jež podporuje zemědělské obory Agropodnikání a Zemědělec – farmář vyučované na Střední škole hospodářské a lesnické ve Frýdlantu.

„Jsem ráda, že se nám podařilo se společností Preciosa, a.s. domluvit spolupráci. Právě v těchto případech je spolupráce se zaměstnavateli nutná, neboť je to jednoznačný signál, že podporované obory jsou na trhu práce opravdu velmi poptávané. K slavnostnímu podpisu Smlouvy o spolupráci mezi Libereckým krajem, Preciosou, a.s. a Střední uměleckoprůmyslovou školou sklářskou dojde v průběhu září,“ podotýká Alena Losová, krajská radní pověřená řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Liberecký kraj bude i nadále pokračovat v jednání s firmami, kterým chybí kvalifikovaní pracovníci, zda by se nechtěly zapojit do Stipendijního programu pro žáky středních škol zřizovaných Libereckým krajem, jenž finančně (formou prospěchových a motivačních stipendií) podporuje vybrané řemeslné a technické obory vzdělání, o které není mezi žáky zájem. Stipendijní program je realizován od školního roku 2010/2011 a nyní již podporuje 16 vybraných oborů. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky