Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zástupci organizací z Euroregionu Nisa se setkají u příležitosti 20. let spolupráce

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 13. 05. 2015 16:35
  • Rozvoj

Sdílet článek

Regionální organizace zdravotně postižených SEVER LIBEREC pořádá pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty společné setkání organizací z Euroregionu Nisa. Společně se sejdou ve čtvrtek 14. května v Liberci u příležitosti dvacetileté vzájemné spolupráce. Dopoledne si hosté prohlédnou zajímavosti Liberce a v 14.30 hodin společně usednou k debatě v multimediálním sále Krajského úřadu Libereckého kraje.

Setkání se zúčastní zástupci organizací ze tří zemí, České republiky, Německa a Polska, kteří spolu dlouhodobě spolupracují. „Jedním z cílů sdružení obcí, měst, okresů i aktivit jednotlivců je vytváření společného a rozmanitého prostoru pro přeshraniční spolupráci působící v prostoru Trojmezí. Spolupráce se rozvíjí především díky dobrovolné práci členů všech organizací a mnoha dalších lidí,“ uvedla Anna Olšová, předsedkyně Regionální organizace zdravotně postižených SEVER LIBEREC. Nedílnou součástí je i podpora aktivit ze strany nadace Roberta Bosche a Česko-německého fondu budoucnosti. Společnou snahou všech je vzájemné poznávání sousedících zemí, jejich zvyků, historie i kultury, spolupráce se odvíjí i v oblasti podpory zdraví a v podobě nezištné pomoci v době, kdy všechny země postihly ničivé povodně.

U příležitosti setkání k 20. výročí spolupráce obdrží všichni zúčastnění i pamětní listy, které jim na setkání v Liberci předá náměstek hejtmana Josef Jadrný.

Program setkání:
10.00 – sraz účastníků
10.15 – odjezd účastníků tramvají do LÁZNÍ
10.45 – komentovaná prohlídka Oblastní galerie Liberec - LÁZNĚ
12.45 – projížďka Libercem historickou tramvají
13.15 – společný oběd
14.30 – 20 let vzájemné spolupráce a přátelství v rámci Euroregionu Nisa (multimediální sál KÚLK)

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky