Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Poctu hejtmana Libereckého kraje letos obdrželo deset osobností, jedna z cen byla udělena in memoriam.

Více informací
Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zasedání Monitorovacího výboru ve Wisle odsouhlasilo investici 43,7 milionu eur do česko-polského příhraničí

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 25. 10. 2023 12:25
  • Rozvoj

Sdílet článek

Čtvrté zasedání Monitorovacího výboru Programu Interreg Česko – Polsko 2021–2027 se konalo 19. a 20. října v polské Wisle. V jeho rámci došlo k odsouhlasení podmínek ve specifickém cíli 1.2 – Koordinovanější přístup k životnímu prostředí v česko-polském příhraničí. Nová výzva bude na základě těchto podmínek později vyhlášena.

„Nastavení parametrů k nové výzvě je důležité pro její vyhlášení, specifický cíl životního prostředí je v Programu Interreg Česko – Polsko zcela nový a vytváří pro žadatele další příležitosti, jak budovat přeshraniční spolupráci,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

V dalším bodě jednání se odsouhlasily projekty v setkávacích aktivitách na prohloubení přeshraničních vazeb obyvatelstva a institucí, cestovním ruchu a prostředky pro Fond malých projektů zprostředkovávaných jednotlivými Euroregiony v dotačním území. „Celkem 12 projektů bylo doporučeno k financování v celkové výši 15,9 milionu eur, podpořeno bude i 9 Euroregionů, částkou 27,8 milionu eur,“ dodal Jiří Ulvr.

Úspěšným žadatelem z Libereckého kraje se stal Společenský dům Jilm, p. o., který společně s polským partnerem Jelenigorskie Centrum Kultury získali dotaci ve výši 528 tisí eur na projekt s názvem Vy a my, my a vy. Projekt si dává za cíl propojit obyvatelstvo a instituce na obou stranách hranic prostřednictvím kulturních akcí, společných výstav, výměnou řemeslníků a zapojení školních dětí.

Podrobnosti k vyhlášeným výzvám a nových projektech jsou k vidění na webových stránkách programu https://www.cz-pl.eu/.  Na odboru regionálního rozvoje a evropských projektů krajského úřadu slouží kontaktní místo, kde lze konzultovat záměry a podmínky Interreg Česko – Polsko.

CZ-PL

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky