Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zapojte se do projektu Rozjezdy roku

Mgr. Patočková Lenka

manažer projektu Regionální stálé konference

  • 19. 03. 2014 08:30
  • Rozvoj

Sdílet článek

Rozjezdy roku je projekt společnosti T-Mobile a jejích odborných partnerů, který pomáhá v rozvoji regionálním začínajícím podnikatelům. Je zaměřen zejména na pomoc při rozjezdu vlastního byznysu všem, kteří jsou ohroženi nezaměstnaností tj. rodičům s malými dětmi, čerstvým absolventům, dlouhodobě nezaměstnaným, postiženým nebo starším lidem.

Cílem je podpořit ty podnikatelské projekty, které budou nejen přinášet zisk, ale zároveň prospějí i svému okolí, doplní službu, která v místě chybí nebo například podpoří zaměstnanost v daném regionu. V soutěži není hodnoceno, zda je nápad hodný newyorské burzy nebo nakolik je originální. Hlavní podmínkou je, aby soutěžící se svým projektem nebyl na trhu aktivní déle než jeden rok, dále se posuzuje příprava a životaschopnost projektu, motivace podnikatele k zahájení podnikání.

V Rozjezdech získává svou cenu každý, nejsou to tedy jenom hmotné ceny, které získávají jednotliví regionální výherci, ale především jsou to cenné rady a informace, které se dozvědí účastníci na regionálních seminářích. Všem účastníkům pomůže při přípravě byznys plánu, jak na webinářích, tak v průběhu registrace do soutěže. Vítězům se pak v případě potřeby ještě věnují experti sdružení do projektu, a to z jednotlivých oblastí podnikání např. zakládání firem, marketingu, finanční plánování, právníků i PR specialistů.

Přestože nejviditelnější součástí projektu je soutěž začínajících podnikatelů, pomáháme i jinak. Během jara se celý tým Rozjezdů roku spolu s poradci a regionálními porotci rozjede do krajů a v řadě měst povede semináře s tématy on-line marketing, finanční řízení, jak být v podnikání úspěšní, jak při podnikání efektivně využít myšlenkového mapování, jak v podnikání komunikovat a pracovat se zákazníkem nebo jak využít sociálních sítí.

Během prvních tří ročníků prošlo soutěží více než tisícovka podnikatelů, vyškolila se jich dalších tisícovka, k vlastnímu podnikání jsme výhrami pomohli stovkám lidí.

 

Co je letos nového?

Každým rokem na základě zpětné vazby od účastníků upravujeme jak pravidla, tak průběh soutěže. Loni jsme poprvé vyhlásili studentskou kategorii a i letos ji budeme udělovat, z každého regionu to bude jeden projekt, který bude následně kraj zastupovat i v celostátním kole. Ve všeobecné kategorii se nadále budou vyhlašovat tři vítězové. Navíc může porota v každém regionu udělit i zvláštní cenu.

Další změnou je ještě užší spolupráce s vysokými školami a inovačními centry, což účastníkům jistě přinese i další výhody. Na seminářích přibudou spolu s novými tématy i noví školitelé

Výhry

Autoři vítězných projektů (3+1 v každém regionu, celkem tedy 56 účastníků) získají finanční podporu, balíčky telekomunikačních služeb a produktů včetně tabletu od firmy Samsung. Zajímavým bonusem je i publicita, kterou startující podnikatelé získají účastí v soutěži. Podrobně na www.rozjezdyroku.cz.

Kdo o výhercích rozhoduje?

Kalendář Rozjezdů v roce 2014

3.3.-24.3. registrace do soutěže na www.soutez.rozjezdyroku.cz

od 15.3. registrace na semináře

Semináře v regionech:

· 15. 4. České Budějovice

· 23. 4. Liberec, Coworkingové centrum v Paláci Centrum, Třída 1. máje 868/11, 46007 Liberec

· 24. 4. Ústí nad Labem

· 29.4. Hradec Králové

· 6. 5. Plzeň

· 14. 5. Praha (seminář pro Středočeský kraj)

· 15. 5. Praha

· 21. 5. Brno

· 22. 5. Jihlava

· 28. 5. Olomouc

· 29.5. Ostrava

4. – 28. června veřejné hlasování na www.rozjezdyroku.cz

9.7.vyhlášení celostátního vítěze

 

Partnerem projektu v Libereckém kraji jsou podnikatelské kluby BforB.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky