Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Základní školy mimo Liberec mohou žádat o příspěvek na dopravu žáků na veletrh EDUCA EXPO 2024

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 08. 2024 10:16
  • Školství

Sdílet článek

Částkou 300 tisíc korun přispěje letos Liberecký kraj na dopravu žáků posledních a předposledních ročníků základních škol mimo statutární město Liberec na veletrh EDUCA EXPO 2024, který se koná ve dnech 10.–12. října 2024 v Home Credit Areně Liberec.

„Pestrá nabídka škol, která je na veletrhu k vidění, může velmi napomoci žákům posledních ročníků základních škol v rozhodování, jakou střední školu si pro své další studium zvolí. Střední školy tam prezentují svou činnost, náplň a obory, které žáci mohou studovat. Nejlepší je osobní účast na veletrhu, proto Liberecký kraj každoročně přispívá základním školám mimo statutární město Liberec na dopravu žáků předposledních a posledních ročníků. Letos bude mezi žadatele rozděleno 300 tisíc korun,“ uvedl Jiří Čeřovský, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. „Dotace může činit až 100 % skutečně vynaložených nákladů na dopravu, minimální výše dotace je 1.000 korun a maximální pak 15.000 korun pro jednoho žadatele. Dotace budou poskytovány podle pořadí doručení, a to až do vyčerpání financí.“

Veškeré informace o podmínkách tohoto programu jsou na dotačním webu Libereckého kraje zde: https://dotace.kraj-lbc.cz/skolstvi-a-mladez/podpora-dopravy-zaku-na-veletrh-educa-expo-2022-d454274.htm. Odkaz s podrobnými informacemi je rovněž vyvěšen na informačním a vzdělávacím portálu www.edulk.cz.

O příspěvek na dopravu mohou žádat základní školy sídlící mimo statutární město Liberec od 28. srpna do 13. září do 14 hodin, a to elektronicky přes webový portál Libereckého kraje a zároveň datovou schránkou.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky