Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Začíná Pirátské léto s knihovnou

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 07. 2023 08:42
  • Kultura

Sdílet článek

Liberecká knihovna nabízí během letošních prázdnin svým dětským i dospělým čtenářům několik dobrodružných her s pirátskými motivy v duchu hesla: Celé léto hrajte, čtěte a bavte se s námi!

Pro letošní prázdniny jsme pro děti připravili dvě zbrusu nové pátrací a úkolové hry, Oživlý gamebook a Léto s pirátem Kolískem, které je provedou po dobrodružné stezce nejrůznějšími zákoutími knihovny. V Oživlém gamebooku se s námi vydáte po stránkách knihy Jeana-Luca Biziena 100 tajemství v knihovně. Vaším úkolem bude objevit kalamář s inkoustem, pero a magickou knihu, abyste pomohli mužíčkovi s cylindrem vrátit se zpět do kouzelného světa. V Létě s pirátem Kolískem musíte naopak přijít na to, jak pomoci Kolískovi v boji se zlými piráty. Začátek obou her je v Knihovně pro děti a mládež a není nutné se na ně předem registrovat.

Na všechny mladé tělem i duší čeká v srpnu literární soutěž O poklad piráta knihovnického, která poběží na našich sociálních sítích a v níž se výherci mohou těšit na pěkné knižní ceny. Odhalte čtyři knihy ukryté v příběhu a zjistěte, jakou větou začíná jejich sedmnáctá stránka. V průběhu srpna se na sociálních sítích knihovny každý týden v úterý a ve čtvrtek objeví nápověda k vybrané knize.

„Rodiče o prázdninách či volných dnech, které doprovází špatné počasí, často přemýšlí o programu pro své děti. Knihovna nabízí řadu aktivit, které mohou děti pod střechou absolvovat. Dobrodružství k prázdninám patří, tak věřím, že pirát Kolísko a knihovnický pirát budou tím pravým lákadlem k návštěvě,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Milí čtenáři a návštěvníci knihovny, věnujte také prosím pozornost naší upravené otevírací době v průběhu letních prázdnin. Letní provozní dobu i podrobnosti ke všem herním aktivitám a akcím najdete na našich webových stránkách www.kvkli.cz.

I za omezeného provozu vás srdečně zveme do knihovny vypůjčit si něco hezkého ke čtení, využít některou ze soutěží nebo si jen tak posedět v příjemném prostoru knihovny či Knihovní kavárny. Přejeme vám krásné léto plné zážitků, vůní a letní pohody a těšíme se, že v září společně otevřeme novou sezónu. Nezapomeňte knihovnu zařadit do svého programu, připravujeme pro vás skvělé novinky,“ doplňuje PhDr. Dana Petrýdesová, ředitelka knihovny.

Kateřina Šidlofová, Krajská vědecká knihovna v Liberci

sidlofova@kvkli.cz; tel: 482 412 185

 www.kvkli.cz

logo knihovny

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky