Za dva týdny přivítá liberecký Vesec gurmánský svátek
- 11. 05. 2018 00:00
- Rozvoj
Největší český gurmánský festival dobrého jídla a pití Beko Fresh festival, který má již osmiletou tradici, zavítá čtvrtý květnový víkend i do Libereckého kraje a představí to nejlepší ze současné gastronomie.
Liberec se spolu s Plzní, Českými Budějovicemi a Pardubicemi opět stane hostitelem Beko Fresh festivalu. Nové místo konání, sportovní areál Vesec, se o víkendu 26. a 27. května stane centrem všech gurmánů a gurmetů. Jak je pro tuto událost zvykem, půjde o velkolepý víkend, doslova nabitý bohatým programem z oblasti vysoké gastronomie, zábavou pro všechny a především všudypřítomnou pohodou. Vysokou úroveň festivalu dokládá i fakt, že se Beko Fresh Festival 2018 v Liberci pořádá pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půta a primátora Liberce Tibora Batthyányho.
V rámci programu bude i letos připraveno hned několik pódií, na kterých se vystřídají při vaření taková esa, jakými jsou Zdeněk Pohlreich, Roman Paulus, Ivan Vodochodský, Petr Stupka nebo Roman Vaněk. V prezentaci teplých i studených nápojů uvidíte Pavla Zítka, Tomáše Kubíčka nebo Roberta Trevisana. Prvorepublikovou gastronomii u příležitosti 100 let vzniku Československa přiblíží kuchařská show šéfkuchaře Radka Davida, která vznikla za podpory agentury Czech Tourism. Návštěvníci se mohou také těšit na mnoho známých tváří z televizní obrazovky, jako například na moderátorku Sandru Parmovou, která opět provede přítomné kulinářskými workshopy.
Po celou dobu konání festivalu můžou návštěvníci degustovat menu vybraných top restaurací severočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty. Ceny vítězům předá hejtman Martin Půta.
Netradiční a zážitková gastronomie bude zastoupena restauracemi s nabídkou molekulární mixologie, extrémního cateringu i entomofágie neboli pojídání hmyzu. Na své si přijdou i vyznavači exotické kuchyně, tentokrát z Vietnamu nebo Srí Lanky, a dalších ojedinělých kuchařských konceptů. Tradičně se v Liberci představí i držitelé značek Regionální potravina a Výrobek roku Libereckého kraje. Z těchto produktů bude vařit nejen Zděněk Polreich, ale také radní pro životní prostředí, zemědělství a rozvoj venkova Jiří Löffelmann.
Festivalový areál zaplní stánky s českými i zahraničními delikatesami z různých koutů světa. Z občerstvení nebude chybět rozmanitá nabídka produkce rodinných minipivovarů, koktejlových a fresh barů, ale i zavedených a tradičních českých piv, která si v rámci „školy čepování piva“ mohou pod profesionálním dohledem zájemci i sami načepovat. O chuťové pohárky návštěvníků se v kategorii „Vinařství“ postará několik zástupců rozličných vinařství, které k degustaci nabídnou nepřeberné množství špičkových vín.
Zájemci si mohou zakoupit vstupenky v předprodeji v sítích GoOut, TicketPortal nebo online na www.freshfestival.cz/vstupenky. Cena vstupenky je 100 Kč a ve vstupence zakoupené v předprodeji je navíc zahrnut lákavý bonus pro pivaře! Děti do 130 cm a ZTP mají VSTUP ZDARMA! Zdarma bude také kyvadlová doprava z terminálu MHD Fügnerova do Vesce a zpět. Parkování u sportovního areálu Vesec bude také zdarma.
Místo a termín konání akce:
Sportovní areál VESEC, vstup hlavním vchodem
Sobota 26. května od 10.00 do 20.00 hodin
Neděle 27. května od 10.00 do 17.00 hodin
Vstupné:
Na místě 100 Kč jednodenní vstup
Předprodej s bonusem 100 Kč vstup + škola čepování piva
ZTP a děti do 130 cm vstup zdarma
Parkování ZDARMA parkování u sportovního areálu VESEC
Kyvadlová doprava ZDARMA z nádraží MHD u OC Fórum Liberec
Zdroj: s využitím tiskové zprávy Beko Fresh festivalu