Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Z liberecké krajské nemocnice odchází jen 11 lékařů

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 02. 2011 10:14
  • Školství

Sdílet článek

 

Pacienti Krajské nemocnice Liberec,a.s. se mohou spolehnout na to, že se jim nadále dostane adekvátní péče jak v akutní fázi onemocnění, tak i v případě plánovaných výkonů. Zejména ty měly totiž být, z důvodu výpovědí lékařů, kteří se zapojili do akce Děkujeme – odcházíme, omezeny. Situace je nyní v KNL,a.s. konsolidovaná, z původně 52 specialistů, kteří podali výpověď, jich je nyní 11, tzn. 41 lékařů přehodnotilo svůj plánovaný odchod a navracejí se na svá původní pracoviště, a to za podmínek, za kterých odcházeli.

„My si pochopitelně návratu lékařů vážíme. Jejich rozhodnutí přispěla k tomu, že v praxi nedojde zejména k prodlevám u plánovaných výkonů. Nadále bude naše zdravotnické zařízení poskytovat odbornou péči v plném rozsahu,“ popisuje příznivou situaci MUDr. Martin Zítek, lékařský ředitel KNL,a.s..

Z níže uvedeného přehledu (Shrnutí) je zřejmé, že nejvíce se odborářská akce dotkla gynekologicko-porodnického oddělení, kde platí výpovědi 5 lékařů, a to i přes intenzivní jednání managementu a jeho ujištění, že v případě opětovného nástupu nedojde k žádným změnám jak v kompetencích, tak i v náplni práce a ohodnocení. Klientky gynekologicko-porodnického oddělení můžeme ujistit, že pozice pěti odstoupivších lékařů budou od března tohoto roku nahrazeny tak, aby byly plně pokryty personální i odborné nároky tohoto pracoviště.

Shrnutí:  Z celkového počtu 52 výpovědí (později už jen 35) je „stáhlo“ celkem 24
lékařů, tzn. ve výpovědi je v současné době 11 lékařů. Konkrétně odchází 5
 gynekologů, 2 anesteziologové (z původních 16!) a čtyři internisté. Všichni lékaři, kteří přehodnotili svá rozhodnutí odejít, se navracejí na svá původní pracoviště a vykonávat činnost budou za stejných podmínek

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky