Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vzdělávací projekt Nickyho rodina pro studenty SŠ a žáky II. stupně ZŠ

Ing. Nešporová Markéta

metodička vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami, krajský školský koordinátor prevence

  • 01. 04. 2011 10:10
  • Školství

Sdílet článek

Dne 30. 3. 2011 se v Praze uskutečnila projekce nového filmu režiséra Matěje Mináče „Nickyho rodina“. Jednalo se o jednu z úvodních podpůrných akcí vzdělávacího projektu „Nickyho rodina“. Tento projekt převzala pod svou záštitu předsedkyně poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky paní Miroslava Němcová. Je zaměřen na věkovou kategorii 11 až 18 let. Jeho cílem je doplnit výraznou mezeru ve výuce holocaustu a novodobých dějin České republiky a Západní Evropy v období II. světové války s poukázáním na boj proti rasizmu ve světě. Obsahuje projekci hraného dokumentu o iniciativě jednoho mladého člověka, který v roce 1939 zachránil před jistou smrtí 669 českých a slovenských dětí. Po projekci následuje beseda o filmu a "Wintonových dětech" s dramaturgem nebo přizvaným hostem (celková délka programu 90 až 100 minut). Cílem je oslovit dnešní mladou generaci, informovat ji o odvážném činu záchrany stovek českých a slovenských dětí sirem Nicolasem Wintonem a inspirovat ji. Podrobnější informace naleznete na webových stránkách http://www.wintonfilm.com (__).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky