Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vzdělávací program „Strukturální fondy pro venkovský prostor“

Bc. Jaroslav Křepel

  • 01. 09. 2006 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:4263|autor:Bc. Jaroslav Křepel|email:jaroslav.krepel@kraj-lbc.info|telefon:485 226 627|mobil:|aktualizace:]

Projekt Partnerství pro Liberecký kraj má za cíl připravit subjekty působící na území Libereckého kraje na čerpání prostředků ze strukturálních fondů EU v plánovacím období 2007 - 2013. Důležitou cílovou skupinou tohoto projektu je i venkovský prostor. Jedná se především o zástupce místních partnerství tzv. Místních akčních skupin (MAS) a zástupce mikroregionů na území Libereckého kraje. Vzdělávací program „Strukturální fondy pro venkovský prostor“ by měl zlepšit informovanost těchto subjektů o možnostech podpory ze strukturálních fondů EU a jiných možných národních či krajských zdrojů a pokusit se nastartovat proces profesionalizace těchto subjektů.


Účastník kurzu by měl získat znalosti a dovednosti, které dokáže aplikovat v praxi při přípravě a realizaci projektů. Měl by být schopen kvalifikovaně komunikovat a orientovat se v problematice dotačních příležitostí v programovacím období 2007 - 2013.  Musí být schopen iniciovat vznik projektů, diagnostikovat projektové koncepty, doporučovat správné nasměrování tak, aby zapadaly do příslušných programů a následně pomáhat zpracovat projektové žádosti a následně dopracovat projekty až do fáze konečné žádosti o dotaci.

 

Samotný vzdělávací program se skládá z úvodní konference, sedmi výukových modulů a závěrečných testů (viz. harmonogram).

Struktura vzdělávacího programu:

úvodní konference - "Venkovský prostor a příští plánovací období 2007 - 2013" (termín a místo konání budou ještě upřesněny)

modul 1: "ZDROJE" - politika EU, ČR a Libereckého kraje v rozvoji venkova
modul 2: "STRATEGIE" - rozvojové strategie MAS a mikroregionů
modul 3: "PROJEKT" - projektový cyklus

modul 4: "MANAGEMENT" - řídící práce, organizační dovednosti
modul 5: "VÝBĚR" - příprava potenciálních žadatelů a administrace výběru projektů
modul 6: "LEADER" - metoda Leader a klíčová role Místních akčních skupin
modul 7: "PARTNERSTVÍ" - partnerství a spolupráce MAS s obcemi a dalšími subjekty

 

Potenciální účastníci vzdělávacího programu (zástupci Místních akčních skupin a mikroregionů) budou přímo osloveni realizátorem vzdělávacího programu (během 1. poloviny září). Zájemci se pak u kontaktní osoby budou moci přihlašovat na úvodní konferenci i na jednotlivé moduly.


Účastník každého z modulů 1 – 7, který absolvuje minimálně 80% výuky příslušného modulu, obdrží osvědčení o absolvování.


Účastník, který absolvuje moduly 1, 2, 3, 4, 6, 7 a úspěšně složí závěrečný test, obdrží certifikát o absolvování kurzu „Projektový manažer“ akreditovaného u MŠMT ČR.

Účastník, který absolvuje moduly 1, 2, 3 a úspěšně složí závěrečný test, obdrží certifikát o absolvování vzdělávacího programu „Evropské dotační tituly a jejich využití“ akreditovaného u MV ČR.

 

Informace o vzdělávacím programu budou k dispozici během příštího týdne na www.partnerstvi-lk.cz .

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky