Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výstava studentů železnobrodské sklářské školy Sklo a Design se koná v Praze

Mgr. Langer Jiří

  • 27. 05. 2013 16:09
  • Školství

Sdílet článek

Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Železný Brod ve spolupráci s Ústavem fyzikální chemie J. Heyrovského, Dolejškova 2155/3, v Praze připravila v prostoru předsálí posluchárny R. Brdičky zajímavou výstavu produktového designu, která prezentuje současné aktivity této školy. Zahájení výstavy se uskuteční v úterý 28. května 2013 v 17 hodin.

 „Návštěvníci si mohou prohlédnout atraktivní realizace ve skle a posoudit kreativitu nejmladší generace budoucích uměleckých řemeslníků a designérů,“ řekla ředitelka školy Ak. Soch. Zdeňka Laštovičková.

 Studenti sklářského oboru zde podle ní prezentují umělecké objekty i design užitého skla, které vznikají technikami malovaného, broušeného a rytého skla, technologiemi taveného skla, skleněných figurek či originálních šperků.

Ve formě vizualizací i funkčních prototypů jsou zastoupené také práce žáků studijního oboru Produktový design.

„Výstava vypovídá o profesionálně vedené výuce v oblasti navrhování originálního designu, používání nejmodernějších technologií, včetně softwaru pro 3D modelování,“ doplnil Martin Hlubuček, zástupce ředitelky.

Ústav fyzikální chemie J. Heyrovského je nejenom výzkumnou institucí, která po řadu let patří mezi špičková pracoviště Akademie věd České republiky, ale svou dlouholetou výstavní činností podporuje rovněž vzdělání a kulturu. Hostování železnobrodské školy sklářské v Heyrovského ústavu má ještě jednu další zajímavou souvislost – škola nabízí kromě výtvarně zaměřených oborů také jeden ryze technický – Aplikovanou chemii.

„Některé skleněné objekty byly proto záměrně do výstavy vybrány tak, aby evokovaly šťastné spojení těchto dvou zdánlivě nesouvisejících oblastí,“ prozradila ředitelka s tím, že zájemci o detailní informace mohou na výstavě získat další informační materiály, neboť expozice je zajímavá zejména pro žáky základních škol, jejich učitele a rodiče.

Tuto iniciativu vítá i krajská radní pro školství Alena Losová.

Výstava potrvá do 25. června 2013. Otevřeno je ve všední dny, 9–17 hodin.

Spojení: Ládví, metro C.

Odkaz: www.supss.cz

Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, Železný Brod, Smetanovo zátiší 470, příspěvková organizace

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky