Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výroční akce nabídla informace, výlet, ale i možnost vidět světový rekord

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec

  • 21. 05. 2024 13:19
  • Rozvoj

Sdílet článek

Výroční akce Programu Interreg Česko–Polsko se konala 17. a 18. května v polských Jakuszycích. Přinesla konferenci a také pěší výlet pro obyvatele a zástupce z obou stran hranice. Liberecký kraj tuto událost pořádal společně s Královehradeckým a Pardubickým krajem. Z polské strany zajišťovalo organizaci Dolnoslezské Vojvodství.

První den nabídl informační konferenci, jejímž podstatným bodem bylo představení dobré praxe. Zástupci organizací měli možnost vidět, jak funguje búspěšná přeshraniční spolupráce mezi Českem a Polskem v různých oblastech. „Klíčové projekty na příhraničí se věnují především infrastruktuře cestovního ruchu pro turisty a řešení Integrovaného záchranného systému. Příklady dobré praxe byly na dnešní konferenci prezentovány a věřím, že ukázaly další možnosti pro žadatele do výzev programu,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Sobotního pěšího výletu se i přes nepříznivé počasí účastnily desítky turistických nadšenců, kteří měli možnost absolvovat dvě trasy na polsko-českých hranicích. Návštěvníci také mohli podpořit Adriana Kosteru, který se aktuálně pokouší zapsat do Guinessovy knihy rekordů. V rozmezí 365 dnů se pokouší zdolat nejdelší triatlon na světě v celkové délce 40 170 kilometrů a část své běžecké třetiny absolvoval právě v polských Jakuszycích.

Interreg Česko-Polsko

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky