Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vyplavené Heřmanice dostanou od Libereckého kraje devět nových kontejnerů na tříděný odpad

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 11. 2010 15:25
  • Školství

Sdílet článek

 

Kontejnery na tříděný odpad v mnoha obcích a městech při povodních uplavaly, ale nyní se vracejí. Ve středu 3. listopadu v 9 hodin převezme starosta Heřmanic Vladimír Stříbrný od krajského radního pro životní prostředí Jaroslav Podzimka (ČSSD) 9 kusů nádob.

„Srpnové ničivé povodně, které zasáhly náš kraj, poznamenaly postižená města a obce ve všech oblastech života. Mimo jiné v průběhu povodní byla zničena i většina kontejnerů na tříděný odpad. Nyní Liberecký kraj ve spolupráci s EKO-KOMEM postupně rozděluje barevné kontejnery do jednotlivých postižených obcí,“ uvedl krajský radní pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek.

„Je to taková malá pomoc, ale věřím, že i tento příspěvek bude znamenat návrat k normálnímu životu v těchto obcích,“ dodal.

EKO – KOM v současné době zakoupil a postupně rozmisťuje 51 kusů nádob v celkové hodnotě 234 000 Kč.

Nově pořízené kontejnery byly umístěny do následujících měst a obcí: Habartice 6,  Višňová 3,  Frýdlant 10, Heřmanice 9, Raspenava 13, Dětřichov 4, Černousy 3, Bílý Kostel n.N 2 a  Oldřichov v Hájích 1.

Kontejnery byly pořízeny ze společného projektu Libereckého kraje a EKO-KOMu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky