Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vychází nový Katalog výrobků s duší regionálních produktů Českého ráje, k dispozici je již i Katalog reklamních předmětů Libereckého kraje 2014

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 05. 2014 17:05
  • Rozvoj

Sdílet článek

Začátkem května vyšel nový Katalog Regionálních výrobců s podtitulem Výrobky s duší Českého ráje.

Čtenáři v něm najdou mnoho tipů na originální dárky a suvenýry pocházející z dílen řemeslníků a výtvarníků z Českého ráje, ať už se jedná o šperky s bižuterií či drahými kameny, výrobky z orobince, mýdla či látkové hračky.

Nově se mezi nositele značky - řemeslníky - na jaře letošního roku zařadili:

- Leona Čapková – výroba vinutých perlí, bižuterie a skleněných figurek

- Romana Olivová – šperky s bižuterními komponenty

- Lucie Jagošová – drátované dekorativní předměty

- Robert Lopour – roubené a poloroubené domy v regionálním stylu Českého ráje

Regionální výrobky, to jsou samozřejmě také potraviny, nápoje a zemědělské produkty. Mezi těmi certifikovanými najdete pestrý sortiment pečiva, cukrovinek, uzenářských, masných a mléčných produktů, piva, mošty ale také například oleje, jahody nebo čaje. Nový katalog obsahuje prezentaci všech těchto produktů, doplněnou přehlednou mapkou s umístěním jednotlivých výrobců a přehledem prodejních míst, kde lze výrobky se značkou Regionální produkt Český ráj zakoupit.

Mnozí výrobci - zejména z řad řemeslníků - navíc nabízejí po domluvě možnost návštěvy dílen a ukázky výroby, při nichž se můžete zblízka seznámit například s tradiční výrobou skla, bižuterie, broušením drahých kamenů a dalšími místními řemesly.

Proč kupovat regionální produkty?

Turisté v tom mají jasno, chtějí poznat region se vším všudy, včetně ochutnávky zdejšího piva, tradičního pokrmu a nákupu suvenýrů pro sebe či své blízké. Značka Regionální produkt pak v tomto případě poslouží jako záruka té správné volby.

Podobně tak slouží i místním obyvatelům, kteří přemýšlí o tom, co kupují a dělají tak něco pro svůj region.

Nakupovat místní produkty možná zabere více času než nákup v samoobsluze nebo nákupním centru.  Nese s sebou ale celou řadu výhod. Tou první je jistě kvalita, která je dána původem surovin, pokud možno z našeho kraje, malovýrobou a ručním zpracováním. Při nákupu regionálních produktů poznají návštěvníci lépe Liberecký kraj, lidi, kteří v něm žijí a pracují a mnohdy udržují tradiční výroby a postupy, které by bez nich zůstaly zapomenuty.

Obdobnou iniciativu nedávno vyvinul Liberecký kraj, když vydal Katalog reklamních předmětů 2014 (viz příloha).

 Podle krajské radní Ivany Hujerové, která má regionální výrobky ve svém resortu, bylo vybráno 75 výrobků.

Z vybraných výrobků jsme vytvořili krajský Katalog reklamních předmětů 2014, který je vhodný k využití nejen pro Liberecký kraj, ale také pro jeho příspěvkové organizace, obce a další regionální zájemce, například pro firmy, úřady či neziskové organizace, v  elektronické podobě bude i na webu kraje,“ připomněla radní a zdůraznila, že Katalog využívají Liberecký kraj a krajský úřad ke své prezentaci či jako dárky pro hosty nebo jako ocenění či ceny pro vítěze a účastníky kulturních a sportovních akcí pořádaných v našem regionu.

 „Zájemci, kteří chtějí aktivitu Libereckého kraje podpořit a následovat, si mohou vybrané předměty objednávat přímo u výrobců,“ vyzývá radní s tím, že kontakty jsou uvedeny přímo v katalogu.

 

Viz také video: http://www.youtube.com/watch?v=8vi2FlXNik

 

Katalog Regionálních výrobců je  dispozici v informačních centrech v regionu či přímo u výrobců.

Viz také lze katalog stáhnout v elektronické podobě:

http://www.cesky-raj.info/cs/region-cesky-raj/propagacni-materialy-regionu/katalog-regionalnich-vyrobcu-vyrobky-s-dusi-ceskeho-raje.html

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky