Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vnouče se proletělo nad Českým rájem

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 14. 09. 2018 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Díky projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata si paní Vlasta, jedna z obyvatelek Domova důchodců Český Dub, splnila svůj sen. Toužila se proletět balónem. V pátek 6. září se sen proměnil ve skutečnost. Paní Vlasta, která poukaz na let balonem obdržela od jedné hodné dárkyně, se dočkala.

Balón se vznesl z louky poblíž Mladějova v Českém ráji, let trval zhruba dvě hodiny. „Už jsme nevěřila, že se mi to ještě někdy splní. Byl to úžasný zážitek,“ svěřila se po přistání šťastná seniorka.  Paní Vlasta není jedinou obyvatelkou českodubského domova důchodců, která si díky projektu Českého rozhlasu splnila svůj sen. Své přání nechalo zveřejnit celkem jedenáct seniorů a seniorek. K dnešnímu dni lze konstatovat, že všechna, úplně všechna přání, byla splněna.

Přání byla různá, některá byla spíše zážitková, jiná materiální. „Jednalo se například o předplatné časopisů. Jedna z klientek se chtěla podívat do míst, kde strávila část dětství. Lidé poslali jako dar televizní přijímač, obchodní společnost dokázala uvolnit desítky tisíc na nákup moderního elektrického invalidního vozíku,“ uvedl Radim Pochop, ředitel domova.

Ježíškova vnoučata tak ukázala, že stav společnosti a mezilidské vztahy obecně, není tak špatný, jak bývá často prezentováno. Stovky lidí, ale i firem, neváhalo vzít své peníze či investovat svůj čas bez vidiny individuálního prospěchu. Jen ve snaze udělat někomu radost. „Je skvělé, že stále platí – dobrý člověk ještě žije. A to je moc dobře,“ uzavřel Radim Pochop.

Domov důchodců je příspěvkovou organizací Libereckého kraje. Poskytuje pobytové sociální služby pro seniory, celkem nabízí sto míst.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky