Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vládní zmocněnkyně pro záležitosti romské menšiny Lucie Fuková navštívila Liberecký kraj

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 28. 06. 2023 11:57
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

Lucie Fuková, vládní zmocněnkyně pro záležitosti romské menšiny, ve čtvrtek 22. června navštívila Liberecký kraj.  

V rámci návštěvy kraje se zástupci Úřadu vlády nejprve setkali s náměstkem hejtmana pověřeného řízením resortu sociálních věcí Petrem Tulpou a krajským koordinátorem pro záležitosti národnostních menšin panem Václavem Strouhalem. Následně v odpoledních hodinách navštívili město Tanvald, ve kterém žije početná romská komunita. Zde se setkali s místní komunitou a zástupců vedení města. Mezi problémy, které přítomní řešili, byla školní docházka mladistvých, užívání drog a oblast bydlení. Všichni účastníci setkání se shodli, že budou i nadále spolupracovat a aktivně se zapojí do zlepšení života místních obyvatel.

Velkou část problémů se v Tanvaldu snaží řešit organizace Romany art workshop z.s. a Roma Tanvald z.s. a Romodrom o.p.s. Součástí čtvrteční návštěvy proto byla i schůzka s pracovníky těchto organizací a se zástupkyní Agentury pro sociální začleňování Zuzanou Palečkovou.

„Ráda bych tu přímo na místě ocenila dosavadní práci všech pracovníků organizací. Je vidět, jak je důležité efektivně plánovat služby na míru dané lokalitě. Na řešení palčivých problémů se musíme podílet všichni, jen tak můžeme očekávat lepší výsledky ohledně vzájemného soužití, pochopení se a celkového zlepšení života lidí,” sdělila vládní zmocněnkyně Lucie Fuková s tím, že je podle ní vidět, jak je důležité zapojovat všechny dotčené z majority i romské minority.

„Dnešní návštěvu vnímám jako užitečnou, protože jsme společně diskutovali konkrétní kroky, které mohou pomoci s řešením dlouhodobých problémů. S paní Fukovou jsme se dohodli na postupech pro podporu rodičovských kompetencí a aktivit, shrnul přínos návštěvy náměstek hejtmana Libereckého kraje Mgr. Petr Tulpa.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky