Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Víla Nisa připluje se svým poselstvím, přijďte si v pátek užít zábavné odpoledne

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 15. 06. 2016 16:28
  • Školství

Sdílet článek

Víla Nisa a vodní skauti se chystají na třídenní plavbu po Nise. Do obcí a měst, kterými řeka protéká, připlují ve dnech 17. až 19. června s poselstvím a poděkováním za péči o vodu a její okolí. Oslavy věnované řece Nise současně připomenou i její důležitý význam. Na setkání s vílou a vodáckou skupinou jste srdečně zváni. Již 17. ročník výpravy putuje pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty.

Část slavností řeky Nisy se bude letos konat i ve skateparku v Liberci v Barvířské ulici. Program společně připravují Liberecký kraj a statutární město Liberec. Od 12:00 do 16:00 hodin si může každý zahrát třeba na fyziky a chemiky a vyzkoušet různé pokusy s iQLANDIÍ nebo práci astronomů a pozorovat Slunce speciálními dalekohledy. V rámci dne plného zábavy a kvízů bude mít premiéru i nová akční týmová hra Archery Tag, do které se mohou zájemci zapojit.  K vidění bude také výstava výtvarných prací „Živočichové v okolí řeky Nisy“, jejíž vyhodnocení se uskuteční během dopoledního programu věnovanému přihlášeným základním a středním školám.

Vodácká skupina s vílou Nisou vyjede v pátek 17. června v pravé poledne od pramene Nisy z Nové Vsi nad Nisou. Po cestě ji pozdraví zástupci měst a obcí rozesetých po břehu toku – Lučan nad Nisou, Jablonce nad Nisou, Vratislavic nad Nisou a Liberce. V 17:00 hodin skupinu v Barvířské ulici uvítají krajská radní Alena Losová a náměstek primátora Ivan Langr, aby víle Nise předali pamětní stuhu.

V sobotu bude plavba pokračovat přes Stráž nad Nisou, Chrastavu, Bílý Kostel nad Nisou a Chotyni. V neděli připluje na Kristýnu v Hrádku nad Nisou, Trojzemí a odtud pak bude cesta vodáků a víly pokračovat do německého Marienthallu, kde pouť po vodě skončí.

Zastávky:

pátek 17. 6.
12.00 Nová Ves nad Nisou, pramen Nisy
12.45 Lučany nad Nisou, obecní úřad
13.30 Jablonec nad Nisou, Mírové náměstí
15.30 Vratislavice nad Nisou, hřiště u kina
17.00 Liberec, skatepark Barvířská

sobota 18. 6.
12.00 Stráž nad Nisou
14.00 Chrastava, most v Andělské Hoře
16.00 Bílý Kostel nad Nisou, most
17.30 Chotyně, sokolovna

neděle 19. 6.
11.30 Kristýna u Hrádku nad Nisou
12.00 Trojzemí, Hrádek nad Nisou
13.00 pokračování do Marienthallu

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky