Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Veřejná konzultace k operačnímu programu nadnárodní spolupráce OP CENTRAL EUROPE 2020

Ing. Vrzáčková Petra

vedoucí oddělení projektů financovaných z ESI fondů

  • 04. 02. 2014 10:19
  • Rozvoj

Sdílet článek

V rámci přípravy na realizaci operačního programu nadnárodní spolupráce CENTRAL EUROPE 2020 došlo k zpřístupnění dokumentů pro širší veřejnost v rámci veřejné konzultace.

 

Určení témat pro spolupráci se od roku 2012 vyvíjí postupně, nejen na základě experty zpracovaných dokumentů, ale i se zapojením odborné veřejnosti v různých formách, např. využitím on-line dotazníků, cílených interview, seminářů, národních dialogů, nadnárodního dialogu, apod.

Specifikem programu je jeho společná příprava s dalšími 8 členskými zeměmi EU zařazenými do programového území. Proto je podmínkou příprav programu dosažení vzájemné shody všech zástupců členských států při přijímání jakýchkoliv rozhodnutí souvisejících se zpracováním operačního dokumentu, což se zákonitě projeví i v případě projednání vznesených připomínek.

 

Současně platí, že se jednotlivé členské státy snaží v průběhu příprav dodržet národně uplatňované postupy. Všechny instituce pověřeny koordinací OP CENTRAL EUROPE 2020 ve svých členských státech v současnosti zajišťují veřejné konzultace k navrhovanému znění operačního programu. V podmínkách ČR jsou tyto aktivity v gesci Ministerstva pro místní rozvoj (v souladu s usnesením vlády č.809/2013, č.447/2013, č.867/2012).

S ohledem na právě probíhající veřejné konzultace a téměř závěrečnou etapu vedoucí ke zpracování konečné verze programového dokumentu byla aktuální 4. verze návrhu přeložena do češtiny, a je k dispozici i na národní webstránce strukturálních fondů:

http://www.strukturalni-fondy.cz/cs/Fondy-EU/Kohezni-politika-EU/Operacni-programy/OP-nadnarodni-spoluprace

 

Všichni jednotlivci a instituce, kteří by se k aktuální verzi návrhu OP CENTRAL EUROPE 2020 rádi vyjádřili, mají možnost tak učinit do 21.2.2014 prostřednictvím zaslání svých komentářů e-mailem na adresu  nadnarodni@mmr.cz, anebo stella.horvathova@mmr.cz.  

 

Další informace v anglickém jazyce k přípravám OP CENTRAL EUROPE 2020 naleznete také na www.central2013.eu.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky