Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Veřejná konzultace k OP ESPON 2020

Ing. Vrzáčková Petra

vedoucí oddělení projektů financovaných z ESI fondů

  • 05. 03. 2014 16:26
  • Rozvoj

Sdílet článek

Včerejším dnem byla zahájena veřejná konzultace k draftu OP ESPON 2020, který v současnosti prochází procesem přípravy.

Nový program bude navazovat na současný OP ESPON 2013, který probíhal v období let 2007-2013 a bude se od předchozího programu v mnohém lišit.  Hlavní změnou je identifikace jediného příjemce (ESÚS – Evropské seskupení pro územní spolupráci)  finančních prostředků Priority 1, tj. vznikne jediný projekt, který se bude realizovat prostřednictvím vyhlašovaných výběrových řízení. Jednotlivé rozpočtové položky jsou prozatím indikativní a vycházejí z navržené varianty spolufinancování v poměru 80% ERDF/20% spolufinancování členských a partnerských států programu. Česká republika trvá na spolufinancování v poměru 85% ERDF/15% spolufinancování, tak jak je navrženo i u ostatních programů Cíle 1 a Cíle 2.

Veřejná konzultace bude otevřena od 4. března do 2. dubna 2014  a k navrženému  programu se mohou jednotlivci či instituce vyjádřit prostřednictvím on-line dotazníku. Veškeré relevantní dokumenty naleznete jak v příloze e-mailu, tak i s doprovodným textem na  webových stránkách programu.

V případě jakýchkoliv nejasností je možné se obrátit na kontaktní osobu:

Mgr. Milada Hroňková
Odbor evropské územní spolupráce
Ministerstvo pro místní rozvoj
Na Příkopě 3-5
110 15 Praha 1

Tel: +420 234 154 010
Fax: +420 234 154 007
E-mail: milada.hronkova@mmr.cz

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky