Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Veletrh EDUCA MYJOB LIBEREC 2018 překvapil rekordní návštěvností

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 17. 10. 2018 00:00
  • Sociální
  • Školství

Sdílet článek

Více než 18 tisíc návštěvníků prošlo branami Home Credit Areny mezi 11. a 13. říjnem 2018. Již podvanácté zde proběhl veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí EDUCA MYJOB LIBEREC 2018. Po tři dny se převážně studentům věnovali zástupci sedmdesáti středních a vysokých škol a padesáti zaměstnavatelů. V tradiční soutěži „Doporučeno zaměstnavateli“ letos zazářila Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická v Liberci, která získala první místo. Druhé místo patří Střední průmyslové škole technické z Jablonce nad Nisou a třetí Střední průmyslové škole Česká Lípa.

„EDUCA se stala významnou akcí Libereckého kraje, která si zaslouží své místo v diářích škol i firem. O její užitečnosti svědčí to, že se každým rokem na veletrhu objevuje stále více vystavovatelů i návštěvníků z jiných krajů. Z mého pohledu patří pochvala především našim školám za jejich vzorové prezentace,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

První dva dny veletrhu náležely především žákům posledních ročníků základních a středních škol, kteří sem zavítali často jako součást školou organizovaného zájezdu. Ti se seznámili s nabídkou sedmdesátky středních, vyšších odborných i vysokých škol nejen z Libereckého kraje. Sobota patřila převážně rodinám.

Na hlavním podiu se po celé tři dny střídaly školy a firmy s prezentacemi svých škol, aktivit a úspěchů. V nabídce bylo dále testování studijního typu, které využily dva tisíce studentů, či charitativní akce ve spolupráci s projektem Cesta za snem, ve které najeli návštěvníci na trenažeru handbiku během dvou dnů 200 km. Ty proměnili pořadatelé v 10.000 korun pro libereckého studenta vozíčkáře Jana Hotovce a podporu jeho startu na vysoké škole. Do charitativní akce se zapojily i firmy, které finančním darem přispěly na potřebnou kompenzační pomůcku. Součástí programu byly dvě konference. První s názvem „Buďme HRrrr“ určená personalistům a druhá, zaměřená na marketing pro školy, konkrétně Facebook, věnovaná učitelům základních a středních škol.

V letošním ročníku soutěže Klubu zaměstnavatelů „Doporučeno zaměstnavateli“, kde jsou hodnoceny střední školy v regionu na základě hlasování personalistů regionálních firem, kteří kvalitu výuky a přínos absolventů pro trh práce znají z vlastních zkušeností, se výherci staly Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická v Liberci, Střední průmyslová škola technická Jablonec nad Nisou a Střední průmyslová škola Česká Lípa.

V anketě o nejpovedenější stánky zvítězily houslařská škola Integrovaná střední škola Cheb a firma LUKOV Plast, která tak obhájila své loňské prvenství. Vítězové získali výstavní plochu na další rok zdarma, skleněnou trofej vyrobenou přímo pro veletrh od partnera veletrhu firmy LASVIT a další dárky od partnerů veletrhu – Pivovaru Svijany a Makro. 

„Po celé tři dny byla součástí veletrhu výstava MÁ VLAST V PROMĚNÁCH JEDNOHO STOLETÍ. Jde o jedinečný společný projekt z rukou studentů všech našich středních škol, kteří každý rok století republiky ztvárnili jako samostatný plakát,“ uzavřel Petr Tulpa.

S využitím TZ: EDUCA MYJOB

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky