Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vědecká konference v sídle kraje bude řešit rozvoj regionů

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 03. 2011 10:49
  • Školství

Sdílet článek

 

V multimediálním sále sídla Libereckého kraje, U Jezu v Liberci se 8. března od 9 hodin pořádá Vysoká škola regionálního rozvoje 3. ročník vědecké konference s mezinárodní účastí s názvem "Nová témata v řešení socioekonomického rozvoje regionů“.

Letošní ročník, který se koná pod záštitou hejtmana LK Stanislava Eichlera (ČSSD), je věnován dvěma zásadním tématům, která značným způsobem ovlivňují regionální rozvoj. Prvním z nich je bezpečnost v regionálním rozvoji.

„V přednáškovém bloku věnovanému tomuto tématu potvrdili účast experti na práci policie, zástupci složek integrovaného záchranného systému, apod. Mezi hosty vystoupí například ředitel Národní protidrogové centrály Jakub Frydrych, ředitel Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Roman Hlinovský, ředitel Městské policie hlavního města Prahy Vladimír Kotrouš a další, uvedl. Petr Ponikelský, vedoucí katedry regionalistiky, vedoucí krajského pracoviště v Jablonci n. N. Vysoké školy regionálního rozvoje. S tím, že v druhém přednáškovém bloku zaměřeném na řešení regionálních disparit vystoupí přední čeští odborníci na regionální politiku.

Vysoká škola regionálního rozvoje podle něj pořádá svou výroční konferenci v Liberci již podruhé v rámci velmi dobře fungující spolupráce s Libereckým krajem. Na konferenci, kterou zahájí hejtman LK Stanislav Eichler,  se předpokládá účast předních českých a zahraničních odborníků na řešenou problematiku. Lze předpokládat, že témata otevřená na konferenci budou dále rozvíjena jak v rámci teoretické přípravy tak v samotné realizaci regionálního rozvoje na všech územních úrovních v ČR.

Podrobný program a všechny informace o konferenci jsou k dispozici na webových stránkách: www.konference.vsrr.cz.

V případě zájmu o účast na konferenci vyplňte přihlášku na www.konference.vsrr.cz nebo kontaktujte administrátorku konference paní Veroniku Vondrovou (e-mail: konference@vsrr.cz, tel.: 739 852 509) nebo předsedu organizačního výboru Ing. Petra Ponikelského (e-mail: ponikelsky@vsrr.cz, tel. 737 291 735).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky