Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ve Studenci otevřeli nové víceúčelové hřiště

Šírová Květa

  • 01. 09. 2012 11:00
  • Školství

Sdílet článek

Ve vítězné obci krajského kola Vesnice roku Libereckého kraje 2012 včera slavnostně otevřeli nové multifunkční hřiště. Přestřižení pásky se zúčastnil také hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler, náměstek hejtmana LK Radek Cikl (ČSSD) a další hosté.

„Rád vidím, že i přes dosažené úspěchy obce Studenec, jako je reprezentace České republiky v mezinárodní soutěži Kvetoucí evropská města, kde Studenec obsadil stříbrnou příčku nebo po výhře v letošním ročníku Vesnice roku Libereckého kraje, neusnul Studenec na vavřínech a stále se snaží zdokonalovat,“ řekl hejtman.

Nové multifunkční hřiště je připraveno na pět sportů: kopaná, volejbal, nohejbal, tenis a dvě hřiště na basketbal. Jeho rozměry jsou 48x28 m. Zázemí tvoří hlediště pro 50 diváků, sklad na nářadí, oplocení a umělé osvětlení, které bude v zimním období osvětlovat také přilehlý běžecký areál.

„Celková cena díla je 4.240.000,- Kč včetně DPH. Ke snížení nákladů jsme využili prostředky ze získané dotace z loňského ročníku celostátního kola soutěže Vesnice roku 2011, kde díky „Oranžové stuze“ získala obec dotaci ve výši 600.000 korun,“ řekl při otevírání hřiště starosta obce Studenec Jiří Ulvr.

Podle slov starosty obce Studenec proběhlo výběrové řízení na zhotovitele stavby na jaře letošního roku. Z podaných nabídek byla vybrána firma Linhart spol. s.r.o.. Doba realizace stavby byla dle zadávacích podmínek určena v termínu 1. 5. - 31. 10. 2012. S vybranou firmou byli ve Stdenci spokojeni, jedná se o zhotovitele, který se zabývá pouze výstavbou hřišť, a podle toho byly práce také prováděny a dokončeny ještě před navrženým termínem ukončení.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky