Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V zařízení Služby sociální péče TEREZA, příspěvková organizace, proběhl Den otevřených dveří

Zaměstnanci zařízení Služby sociální péče TEREZA, příspěvková organizace

odborný zaměstnanec SPOD

  • 17. 10. 2018 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Na letošní Týden sociálních služeb jsme se připravovali. Chtěli jsme, aby návštěvníci viděli naše dílničky a naši práci, chtěli jsme je i trochu pohostit. Připravili jsme chlebíčky, jednohubky, zákusky. Někteří z nás budou návštěvníky provázet po zařízení, další budou předvádět, co vyrábíme a výrobky nabízet k prodeji, jiní návštěvníkům uvaří kávu, čaj, předloží malé pohoštění, pobaví se s nimi. Další skupina, náš Terezáček, dvakrát předvede své taneční vystoupení.

Přišel 10. říjen, náš Den otevřených dveří. Vše probíhalo podle plánu. Nejhezčí skupinou návštěvníků byli žáci Základní školy v Benešově. Živě se zajímali o to, jak pleteme košíky, vyrábíme svíčky, pracujeme s hlínou. Takový kontakt má velký význam. My dokazujeme, že i s hendikepem je možné zúčastňovat se života většinové společnosti a být přínosem ostatním. Učíme se všichni žít společně, oceňovat jeden druhého. Proto také Den otevřených dveří není jediným kontaktem s veřejností. Rádi se proto zúčastňujeme veřejných akcí, předvádíme a prodáváme své výrobky. Setkáváme se s veřejností. Pak nás i naše práce víc těší, víme, že budeme oceněni.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky