Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Otevírací doba Krajského úřadu Libereckého kraje během svátků: 23. 12. 2024 – pondělí – úřední den – podatelna otevřena do 17:00 hodin, 27. 12. 2024 – pátek – úřad uzavřen, 30. 12. 2024 – pondělí – úřední den – podatelna otevřena do 17:00 hodin, 31. 12. 2024 – úterý – úřad otevřen pro veřejnost do 12:00 hodin

Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Libereckém kraji získalo nejvyšší jakostní značku Regionální potravina sedm výrobců

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 05. 2013 13:06
  • Rozvoj
  • Životní prostředí

Sdílet článek

 

Celkem 7 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Libereckého kraje ocenila včera odborná komise soutěže Regionální potravina 2013.

„O tuto značku, která je důkazem nejvyšší jakosti potravin a zárukou regionálního původu, se letos ucházelo 45 produktů od 17 výrobců,“ uvedla krajská radní Ivana Hujerová s tím, že o logo soutěžili v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly kategorie Sýry včetně tvarohu a Masné výrobky tepelně opracované.

Výrobky hodnotila 8členná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. Prestižní ocenění kvality a regionálního původu výrobkům na návrh komise udílí ministr zemědělství Petr Bendl, který je v LK slavnostně předá 4. října na Dni regionálních potravin.

 

K  udělení značky Regionální potravina Libereckého kraje 2013 navrhla hodnotitelská komise 7 výrobků z následujících kategorií:

 

Kategorie:

Oceněný výrobek a výrobce:

1.

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

Bělská čertova klobása

Podkrkonošská uzenina s.r.o.

2.

Masné výrobky trvanlivé

Cena nebyla udělena

3.

Sýry včetně tvarohu

Jizerskohorský přírodní sýr Jako od babičky…

Jiří Vrkoslav

4.

Mléčné výrobky ostatní

Bio ovčí mléko

Josef Pulíček

5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

Mini svatební koláčky

Pekařství u Drahušky

6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Cena nebyla udělena

7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

Rohozec X

Pivovar Rohozec, a.s.

8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

SAMIR kysané zelí

SAMIR kysané zelí, s.r.o.

9.

Ostatní

Lahodné ovocné sorbety 

Henrich Valentin Schwarzkopf

 

 

Kontakt pro další informace:

 

Vladimíra Pachlová

 

Regionální agrární komora Libereckého kraje
Email: info@apic.cz, tel.: 774  440 567

 

O Regionální potravině

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina čtyři roky na obale výrobku. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky