Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V libereckém Evropském domě se uskutečnil Veletrh dotačních příležitostí

Bc. Žitná (Dědková) Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 15. 09. 2017 15:05
  • Rozvoj

Sdílet článek

Ve čtvrtek 14. září 2017 se v Liberci uskutečnil Veletrh dotačních příležitostí. Akce pořádaná libereckou kanceláří agentury CzechInvest ve spolupráci s Libereckým krajem byla určená pro širokou veřejnost. Zdarma a bez předchozí registrace zde místní podnikatelé, živnostníci, ale například i studenti a další zájemci mohli konzultovat své podnikatelské záměry či pouze sbírat informace o nejrůznějších podporách podnikání. Do Evropského domu přišlo asi sedm desítek návštěvníků.

V prostorách nedávno otevřeného Evropského domu se uskutečnilo přes 200 konzultací podnikatelských plánů. U jednotlivých konzultačních stolků se zájemcům dostalo informací o dotacích z Operačního programu Zaměstnanost, Integrovaného regionálního operačního programu nebo Programu rozvoje venkova. Velký zájem vzbudila možnost hovořit o projektech financovaných z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, který zastupovala Agentura pro podnikání a inovace. Své dotační programy vedle CzechInvestu představila rovněž proexportní agentura CzechTrade, Technologická agentura ČR, Úřad práce, Krajský úřad Libereckého kraje a Českomoravská záruční a rozvojová banka. Návštěvníci se mohli dozvědět také o možnostech přeshraniční spolupráce, podpoře vzniku dětských skupin ve firmách či možnosti zaměstnávání stážistů prostřednictvím projektů Fondu dalšího vzdělávání.

„Veletrh dotačních příležitostí zcela naplňuje účel Evropského domu – sdružit maximum poskytovatelů dotací pod jednou střechou, a podnikatelům tak zjednodušit přístup k těmto veřejným prostředkům,“ říká ředitel liberecké kanceláře agentury CzechInvest Jan Mašek. Záštitu nad akcí přijala členka rady Libereckého kraje pro oblast hospodářského a regionální rozvoje, evropských projektů a územního plánování Radka Loučková Kotasová. „U jednotlivých konzultačních stolů byly zastoupeny podnikatelsky nejoblíbenější zdroje dotací,“ uvedla radní. „Po otevření to byla první taková akce, která se v Evropském domě uskutečnila. Manažeři a podnikatelé mohli zdarma konzultovat jaké dotace, od koho a za jakých podmínek je čerpat na realizaci svých konkrétních projektů. Věřím, že podobná akce se bude pravidelně opakovat,“ dodal také Martin Půta, hejtman Libereckého kraje.

TZ/CzechInvest, regionální kancelář pro Liberecký kraj

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky