Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V liberecké stavebce se vylepšují stropy učeben

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 07. 2012 15:38
  • Školství

Sdílet článek

 

Počátkem prázdnin se začaly otřásat zdi v liberecké Střední průmyslové škole stavební, jejíž nejstarší budovy byly postaveny už v roce 1876. Škola byla po brněnské a černovické, ležící v nejvýchodnějším cípu rakouské říše, v Bukovině, třetí průmyslovou školou založenou mimo vlastní území Rakous.

Důvodem  je stavební ruch, protože mezi 1. a 2. patrem staré přístavby školy dochází k výměně původního dřevěného stropu.

Vzhledem ke stáří budovy, která stojí na svahu a částečně na navážce, a k poměrně velké zátěži bylo nutno přistoupit k rekonstrukci šesti tříd, které jsou umístěny vždy jedna v přízemí a druhá v patře nad sebou.“ informoval o rozsahu rekonstrukce ředitel školy Jan Layer.

„Ani tuto rekonstrukci však neminuly nenadálé komplikace. Přestože statici dělali před vypracováním projektové dokumentace sondy, je založení původních trámů ve zdivu poměrně složité, a proto bude rekonstrukce ukončena po původním termínu. Předpokládáme, že definitivně bude hotovo po prvním týdnu nového školního roku,“ konstatoval náměstek hejtmana pro školství a sport Radek Cikl (ČSSD), který nedávno osobně sledoval průběh rekonstrukce.

Liberecký kraj letos vyčlenil na rekonstrukci stropů částku 5 000 tis. Kč. V příštím roce by pak chtěl Liberecký kraj vyměnit stropy mezi 2. a 3. patrem přístavby SPŠ stavební.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky