Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V liberecké a českolipské nemocnici zůstává ve výpovědi 18 lékařů, čekali na stanovisko LOK

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 02. 2011 17:12
  • Školství

Sdílet článek

 

V krajské Nemocnici s poliklinikou v České Lípě se situace s odchody lékařů slibně uklidnila. K 21.  únoru stáhlo výpovědi 14 z 16 lékařů.

Generální ředitel českolipské Nemocnice s poliklinikou MUDr. Petr Chmátal vyjádřil se stažením souhlas.

„V Nemocnici s poliklinikou v České Lípě zůstávají pouze dvě výpovědi. Předpokládám ovšem, že i ty budou v krátké době staženy,“ řekl krajský radní pro zdravotnictví MUDr. Pavel Novák (ČSSD).

V nemocnicích v Liberci a Jablonci se podle něj čekalo na konečné stanovisko LOKu, prozatím zůstávají stejné počty jako v pátek.

„V současné době v Liberci z  původních 52 výpovědí jich zatím 16 lékaři již stáhli, takže ve výpovědi jich zůstává 36.“ doplnil s tím, že počet je ovlivněn tím, že liberečtí a jablonečtí lékaři (41 – o jednoho méně než v pátek) čekali na konečné stanovisko LOK v souvislosti s nepřijetím předsedy LOK Martina Engela zpět do vinohradské nemocnice..

„Nyní po dnešním prohlášení předsedy Lékařského odborového klubu - Svazu českých lékařů (LOK-SČL) Martina Engela, který vyzval doktory, aby co nejdříve ukončili protest a stáhli své výpovědi,  již nic stahování výpovědí ve všech nemocnicích Libereckého kraje nebrání,“ zdůraznil radní.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky