Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Krtečku se diskutovalo o službách péče o děti

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 06. 2014 14:45
  • Rozvoj

Sdílet článek

V Mateřském centru Krteček v Liberci se 24. června se uskutečnil workshop pro zaměstnavatele na téma Služby péče o děti jako nástroj slaďování rodinného a pracovního života.

Workshop se uskutečnil pod záštitou krajské radní Ivany Hujerové  v rámci projektu Společnost přátelská rodině, který realizuje Síť mateřských center.

Prezidentka Sítě MC Rut Kolínská představila přehled současných a budoucích možností péče o děti včetně zákona o poskytování služby péče o dítě v dětské skupině, který právě prochází legislativním procesem v Parlamentu ČR a od září by měl vstoupit v platnost, bude-li schválen. O firemním Baby Clubu a prorodinných opatřeních včetně flexibilních forem práce v byznys sféře hovořila Petra Červinková ze společnosti HENNLICH s.r.o.

Přítomní zástupci a zástupkyně krajských neziskových organizací poskytujících službu péče o děti, představitelů obcí a komerčních společností diskutovali současnou situaci v oblasti péče o předškolní děti, možnosti flexibilních forem práce a podporu firemních školek.

Poměrně živá diskuse pomohla nejen objasnit stávající mezičas kolem probíhajícího schvalovacího procesu zákona o dětské skupině, ale také inspirovala přítomné účastníky v oblasti zaměstnavatelské nabídky prorodinných nástrojů.

Projekt Společnost přátelská rodině financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR poběží do konce února 2015. Více informací o projektu lze nalézt na www.familyfriendly.cz.

Lenka Ackermannová
 Koordinátorka Sítě MC v Libereckém a Ústeckém kraji
Síť mateřských center o.s.
Mobil: +420 733 508 417
E-mail. lenka.ackermannova@materska-centra.cz
www.materska-centra.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky