Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Jablonci pořádají konferenci o současnosti a budoucnosti sklářství

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 12. 10. 2015 11:59
  • Školství

Sdílet článek

V Jablonci nad Nisou pořádají v úterý 13. října 4. ročník konference na téma současnosti a budoucnosti sklářství Sklářské svítání 21015. Zástupci sklářů, sklářských škol, ministerstev a dalších zainteresovaných organizací se sejdou v jabloneckém Muzeu skla a bižuterie. Za Liberecký kraj se setkání zúčastní radní pro školství Alena Losová.

Konference začne s úderem 9. hodiny, kdy se svými příspěvky postupně vystoupí zástupci Muzea skla a bižuterie Jablonec, Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva školství, mládeže

a tělovýchovy, Ministerstva kultury, dále Svazu průmyslu a dopravy ČR, Asociace sklářského a keramického průmyslu, Krajského úřadu Libereckého kraje a Magistrátu města Jablonec n. N.

V průběhu dne se bude diskutovat o středních a vysokých školách se zaměřením na sklářství a přidružené obory. Představí se významné firmy z oboru – AGC Flat Glass Czech, Bohemia Machine, Ajeto spol. s.r.o., Crystalex, LASVIT a Preciosa. Odpolední program se zaměří i na design.

Akce se koná v rámci Roku průmyslu a technického vzdělávání.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky