Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Jablonci n. N. otevřou Muzeum hraček

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 04. 2013 17:22
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

V Jablonci nad Nisou vzniklo nové Muzeum hraček. Díky sběratelské vášni a velkému nadšení jeho majitele, pana Jiřího Vavřína, který se rozhodnul s pomocí rodiny a přátel muzeum vytvořit, se nyní téměř po roce dočká slavnostního otevření.

To se uskuteční dne 17. 4. 2013 v 10.00 hodin pod záštitou krajské radní Ivany Hujerové a jiných významných hostů. Veřejnosti se dveře otevřou hned následující den, ve čtvrtek 18. 4. 2013. Muzeum hraček Jablonec nad Nisou se nachází přímo u kruhového objezdu v Jablonci nad Nisou, kde se střetávají silnice od Prahy, Liberce a Tanvaldu. Poblíž muzea je možnost parkování na městském parkovišti na Annenském náměstí.

„Těšit se můžete na expozici hraček převážně z období let 1940-1989, které si jistě dobře pamatují naši rodiče a prarodiče. Ti se mohou vrátit návštěvou muzea do dětských let a jejich děti, ty se naopak dozvědí, jak si tátové, mámy, dědové a babičky hrály a jaké hračky zdobily jejich pokojíčky,“ uvedl Jiří Vavřín s tím, že na připomínání si dovednosti tvůrců hraček klade velký důraz.

Sbírka je podle něj určena jak klukům, které zaujmou modely aut, vláčků a stavebnic, tak děvčatům, která zde najdou panenky, kočárky a roztomilé pokojíčky. Jedna ze čtyř místností je koncipována jako stará školní třída s učebnicemi a pomůckami z období kolem roku 1950.

„Je možné posadit se do školní lavice našich babiček a dědečků a zahrát si na školu,“ zve majitel a připomíná, že z muzea nemusejí návštěvníci odcházet s prázdnou. Na památku je možné si v malé prodejně zakoupit suvenýry muzea, jizerských hor, vílu Izerínu, českou hračku nebo výrobek se značkou „Regionální produkt Jizerské hory“.

„Přijďte se přesvědčit, že motto „České ručičky – zlaté ručičky“ stále platí,“ láká Jiří Vavřín. Expozice je vhodná pro všechny věkové kategorie a jediným omezením je bariérový přístup, neboť se muzeum nachází v 1. patře domu bez výtahu.

Otevřeno úterý - pátek 10:00-12:00 13:00-17:00, sobota 11:00 - 16:00, neděle 10:00 - 16:30

 

Vstupné: Děti, studenti, důchodci, ZTP 25Kč, dospělí 50 Kč.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky