Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V botanické zahradě se porouchal výtah, jako náhradu chtějí zprovoznit druhý

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 27. 10. 2023 22:56
  • Kultura

Sdílet článek

Generální opravou po sérii poruch v minulých dnech projde hydraulický výtah, který zajišťuje bezbariérový přístup k některým expozicím v liberecké botanické zahradě. Doba odstavení výtahu se odhaduje přibližně na pět týdnů, tedy do druhé poloviny listopadu.

Zahrada se snaží pro návštěvníky nabídnout co nejrychlejší řešení, a to zprovoznění druhého, nákladního výtahu. O nastalé situaci návštěvníky upozorňuje prostřednictvím médií a sociálních sítí. Tomu, kdo plánuje návštěvu botanické zahrady v blízké budoucnosti a potřebuje využít výtah, doporučují pracovníci ověřit si online nebo telefonicky aktuální informace o dostupnosti jednotlivých částí areálu. 

„Prosíme návštěvníky o toleranci. Na řešení potřebujeme čas a ihned po zprovoznění druhého výtahu budeme o aktuální situaci informovat," řekla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.
 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky