Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Úživatelé Denního stacionáře v České Lípě slavili úšpěchy na Národním turnaji v přehazované 2018  a na Mistrovství České republiky v cyklistice 2018

Mgr. Ilona Hummelová – ředitelka organizace Denní a pobytové sociální služby

odborný zaměstnanec SPOD

  • 20. 08. 2018 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Ve dnech 8. až 10. června 2018 hostilo krásné prostředí sportovního areálu Dřevěnic u Jičína XXIII. ročník Národního turnaje v přehazované.  Tohoto celorepublikového sportovního soustředění se zúčastnili také uživatelé – sportovci Denních a pobytových sociálních služeb, příspěvkové organizace z České Lípy.Tato významná sportovní soutěž se pravidelně připravuje pro sportovce se zdravotním postižením z celé České republiky a hlavním pořadatelem je ČESKÉ HNUTÍ SPECIÁLNÍCH OLYMPIÁD.

Sportovci z řad uživatelů příspěvkové organizace se zdravotním postižením, se v kategorii „C“ umístili na prvním místě. Tímto mimořádným sportovním výkonem a úsilím se tak posunuli výše a v příštím roce již budou usilovat o další postup v kategorii „B“.

Ve dnech 12. – 13. června 2018 se v krásném prostředí Labe arény v Račicích konalo již 21. Mistrovství České republiky v cyklistice, jehož pořadateli jsou s pověřením Českého svazu mentálně postižených sportovců TJ Olymp Jirkov ve spolupráci s SK Parta Litoměřicko. Toto významné sportovní klání se pravidelně připravuje pro sportovce s mentálním postižením z celé České republiky.

Tyto dva sportovní dny usilovali o medaile také uživatelé  Denních a pobytových sociálních služeb, p. o. z České Lípy. Uživatelé reprezentovali Denní stacionář velice úspěšně a získali několik medailí a významných umístění. Medaile získali uživatelé hned v několika disciplínách, stříbrnou medaili v cyklistickém závodě na 30 km, další závodníci se umístili na čtvrtém až osmém místě. Dalším úspěchem byla stříbrná medaile v takzvané "časovce", kde se také další závodníci umístili na šestém až osmém místě a třináctém místě. 

Za těmito úspěchy a zážitky je skryto mnoho „mravenčí práce“, trpělivosti, organizačních a administrativních činností.

Organizace by ráda touto cestou poděkovala všem zúčastněným, a to i těm, kteří vytvářejí dobré zázemí pro trénování, přípravu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky