Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Upřímné poděkování patřilo českolipské primářce Haně Čerbákové

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 01. 2014 15:42
  • Zastupitelstvo
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

U příležitosti včerejšího zahájení provozu nového angiografického pracoviště a zároveň představení nedávno otevřené a nově zřízené lůžkové části rehabilitace. v českolipské nemocnici poděkoval hejtman LK Martin Půta  dlouholeté primářce radiodiagnostického oddělení MUDr. Haně Čerbákové.

Ta právě „předala žezlo“ svému nástupci a odchází do penze.

„Je na místě bývalé primářce, která byla na oddělení rentgenu osmatřicet let, za obrovské zásluhy při vedení týmu RTG poděkovat a popřát hodně zdraví a osobních úspěchů a věřím, že z nemocnice úplně neodchází. Moc si její práce vážím, takové oddané lidi budeme v českolipské nemocnici, která prochází obnovou, nyní určitě potřebovat,“ řekl mimo jiné hejtman při předávání kytice květin.

MUDr. Hana Čerbáková nastoupila do zdejší nemocnice 3. 2. 1976 k tehdejšímu primáři MUDr. Janu Prokůpkovi, který se přišel na nová oddělení odívat a pogratulovat své nyní odcházející nástupkyni. Doktorka Čerbáková odešla pouze z funkce primářky, v nemocnici dále vypomáhá na kratší úvazek.

Mimo jiné prosadila a vybudovala českolipské Mammocentrum a za jejího primariátu byl do nemocnice zakoupen první počítačový tomograf. Působila i v představenstvu NsP, zastávala funkci náměstkyně pro LPP (dnes lékařský ředitel) a Jedno volební období byla i členkou Zastupitelstva v České Lípě. Nyní žije v Horní Libchavě. 

Spolu s hejtmanem jí pogratulovali i generální ředitel NsP Jaroslav Kratochvíl, předseda představenstva nemocnice a ředitel pro zdravotní obory MUDr. Radek Havlas a další hosté

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky