Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Třetí turnaj Českého poháru ve stolním tenisu vozíčkářů vyhrál liberecký René Tauš

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 06. 2015 14:33
  • Školství

Sdílet článek

SKST Liberec ve spolupráci s Asociací stolního tenisu vozíčkářů pořádal 13.6 2015 třetí kolo Otto Bock Českého poháru.

Turnaj se tradičně konal v herně stolního tenisu v liberecké Home Credit Aréně, záštitu převzala náměstkyně hejtmana LK pro sociální věci Lenka Kadlecová, která se turnaje osobně zúčastnila a ocenila zápal a nasazení všech tenistů. Obdivovala výkony některých hráčů, popovídala si s  hráči pořádajícího oddílu a popřála mnoho sportovních úspěchů na turnaji, na říjnovém Mistrovství Evropy, ale také v nominaci na Letní paralympijské hry 2016, o kterou bojuje Jiří Suchánek.

Z domácích hráčů se ve skupině A dařilo nejlépe Renému Taušovi, který v průběhu turnaje neprohrál jediný zápas a turnaj vyhrál.

Turnaje se zúčastnilo 37 sportovců, 18 ve skupině A, 13 ve skupině B a 6 ve skupině C. Na konci roku postupují podle konečného žebříčku ti nejúspěšnější hráči do vyšší skupiny, a naopak ti z koncových míst tabulky sestupují. Kromě toho konečné pořadí žebříčku rozhoduje také o nominaci hráčů na Mistrovství České republiky. Připomeňme si, že na letošním mistrovství ČR získal náš liberecký oddíl celkem pět (z toho hned čtyři zlaté!) medaile, a to jak v jednotlivcích, ve čtyřhře i v družstvech. Do Liberce se sjela prakticky celá špička tohoto sportu u nás, v čele s momentálně nejúspěšnějšími hráči ve světovém žebříčku!

O mnoho hůře se dařilo Jiřímu Suchánkovi, svou nesoustředěnou hrou prohrál už v základní skupině s Honzou Sujou, který postoupil z prvního místa. Bohužel pro Jirku se výsledky ze základní skupiny započítávají v postupových skupinách. Jirka sice ze základní skupiny postoupil, ale s prohrou a v semifinálové skupině prohrál s favoritem turnaje, domácím Rendou Taušem. V semifinálové skupině již neprohrál. Rozhodl však výsledek ze základní skupiny. Jiří nepostoupil na skóre. O umístění pak hrál opět s domácím hráčem. Tomáše Přibyla porazil a následně s přehledem i Jirku Žáka z Brna. Zbylo pro něho pouze páté místo.

Osmé pak obsadil Tomáš Přibyl. Ve skupině C se na šestém místě umístil další liberecký hráč Martin Bolek, který bohužel ze zdravotních důvodů nemá natrénováno. Hrálo se na osmi stolech ve třech výkonnostních skupinách. Turnaj řídil Jan Masák a Jan Kaněra.

Turnaj proběhl za finanční podpory Sportovního fondu Statutárního města Liberec, Krajské nemocnice Liberec a firmy Pro-Evolution, která je výhradním dovozcem výrobků Peter Legwood pro ČR a SR. Oddíl vozíčkářů je zároveň podporován Libereckým krajem a druhým rokem nadačním fondem Veolia. K obědu dodal Catering KNL a.s. vynikající guláš. Ceny pro hráče v každé výkonnostní skupině věnoval vratislavický pivovar Konrád a Městské informační centrum.

Poděkovaní patří všem, kteří tento turnaj pomohli uskutečnit. Pořadatelům, sponzorům, ale také sběračům, bez kterých by bylo turnaj těžké zorganizovat.

Dalším kolem Otto Bock Českého poháru, na který se naši hráči chystají, proběhne 27.7 v Chebu.

 Jiří Suchánek

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky