Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Tiskové prohlášení náměstka hejtmana Přemysla Sobotky k chřipkové epidemii v Libereckém kraji

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 02. 2020 00:00
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

„Až do odvolání vyhlašuje v souvislosti s chřipkovou epidemií Krajská nemocnice Liberec, a.s. zákaz návštěv na Jednotkách intenzivní péče (JIP), ARO, Porodnickém oddělení, Dětském oddělení, Oddělení dětské psychiatrie, v Centru následné péče a Komplexním onkologickém centru. V turnovské nemocnici pak na Oddělení následné péče a ARO. Zákaz návštěv vyhlásila i Masarykova městská nemocnice v Jilemnici a od středy 5. února 2020 chystá toto opatření i českolipská nemocnice. O podobném postupu uvažují také v Jablonci nad Nisou.

V rámci preventivních protiepidemických kroků to považuji za správné. Nemocnost v Libereckém kraji stoupla za poslední týden o zhruba 18 procent. Nejhorší situace je na Semilsku. Nicméně bych nerad hovořil o jakékoliv panice či mimořádně nebezpečné situaci. Krajská hygienická stanice i nemocnice jsou důkladně připravené poskytnout účinnou péči i v případě, že by nakažených i nadále přibývalo.“

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky