Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Svatohubertská jízda oživila Hejnice

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 11. 2013 17:46
  • Školství

Sdílet článek

Hubertská jízda projela v závěru minulého týdne Hejnicemi. Je nedílnou součástí každoročních Svatohubertských slavnost, které s obcí pořádá Střední škola hospodářská a lesnická ve Frýdlantu, pracoviště Hejnice.

Za Liberecký kraj se v průvodu zúčastnila krajská radní pro školství Alena Losová a ředitel krajského úřadu René Havlík.

„Přijala jsem pozvání účastnit se jízdy družiny Huberta a Diany i následné Svatohubertské mše. Do Hejnických slavností se zapojuje Střední škola hospodářská a lesnická ve Frýdlantu, což mě velmi těší a chválím aktivitu žáků i pedagogů školy, kterou zřizuje Liberecký kraj,“ podotkla Alena Losová.

Svatohubertské slavnosti odstartovaly dopolední jízdou družiny Huberta a Diany, žáků, loveckého doprovodu, sokolníka, psovodů, trubačů a přátel myslivosti. Průvod se vydal na cestu městem od hejnického areálu hospodářské a lesnické střední školy, zastavil se před místním městským úřadem, kde vyslechl zdravici pana starosty Jiřího Horáka, a ukončil putování u Baziliky Navštívení Panny Marie, kde proběhla mše zahrnující pasování adeptů myslivosti a svěcení darů. Samotné slavnosti zakončila večerní Svatohubertská veselice v Mezinárodním centru duchovní obnovy v Hejnicích.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky