Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Superaliance nemocnic se poprvé sešla

Bc. Žitná (Dědková) Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 31. 07. 2017 17:16
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Ke svému prvnímu jednání se ve čtvrtek 27. července v sídle kraje sešli zvolení členové Superaliance, tedy náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví Přemysl Sobotka, tři zástupci Krajské nemocnice Liberec a tři zástupci Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa.

„Všichni členové chtějí spolupracovat. Domluvili jsme se na dalším jednání, kde se budeme věnovat prohloubení výraznější spolupráce v obslužných procesech i v obchodní politice. Klademe velký důraz na medicínskou úroveň a na návrat dalšího zlepšení medicínské struktury v České Lípě,“ říká náměstek Přemysl Sobotka. Podle něj zaznělo i upozornění, že je nutné dohlížet na úroveň medicíny v obou nemocnicích. „S nadsázkou řečeno – vrátit se k funkci krajských odborníků. To bude samozřejmě velkým tématem diskuse v nedaleké budoucnosti,“ dodává Sobotka.

„Celé jednání mě naplnilo optimismem, že navržená struktura Superaliance má smysl, a že je možné překonat vzájemné animozity ve snaze kvalitně pečovat o pacienty,“ pokračuje náměstek.

Superaliance má představovat efektivně fungující uskupení zdravotnických zařízení ve vlastnictví Libereckého kraje či s jeho majetkovou účastí, a nastavit pravidla pro řízení jejich strategických oblastí. „Superaliance je prvním krokem k předpokládanému vzniku holdingu nemocnic,“ uvedl již dříve Přemysl Sobotka.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky