Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Středoškoláci Libereckého kraje skvěle zabodovali v celostátních kolech předmětových a odborných soutěží

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 07. 2014 15:21
  • Školství

Sdílet článek

Vynikajících úspěchů dosáhli žáci středních i základních škol, kteří reprezentovali Liberecký kraj v ústředních kolech soutěží vyhlašovaných Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR ve školním roce 2013/2014.

Pěkných 17 medailových i několik dalších bodovaných umístění v 32 kategoriích předmětových soutěží a v 18 oborech středoškolské odborné činnosti je výsledkem, který překonal očekávání.

„Jsem nesmírně potěšena úspěchy žáků středních i základních škol. Dokázali své studijní nadání, dovednosti a zručnost prodat i na republikové úrovni a dělají tak dobré jméno krajskému školství, za což se jim sluší poděkovat. Věřím, že žákům samotná účast, nemluvě o medailových umístěních, přinese další motivaci do dalšího vzdělávání, protože vidí, že vynaložené úsilí nese ovoce,“ komentuje výsledky Alena Losová, radní pověřená řízením resortu školství, mládeže a zaměstnanosti.

Čtyři z pěti prvních míst získali žáci středních škol. Dvě získali v kategoriích středoškolské odborné činnosti, a sice Tomáš Pfohl (Gymnázium a SOŠ pedagogická Liberec) v oboru Geologie a geografie a za společnou práci Jan Bělík a František Manlig (Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a VOŠ Liberec) v oboru Strojírenství, hutnictví, doprava a průmyslový design, třetí první místo přidala v Konverzační soutěži v anglickém jazyce Eva Salačová (Gymnázium a SOŠ pedagogická Liberec) a rovněž zlato získal v soutěži Studentský design Radek Brezar (Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Železný Brod). Páté nejvyšší umístění přidal žák základní školy Vojtěch Melichar (Základní škola Liberec, Oblačná) v Soutěži v programování v kategorii Aplikační software – kancelářské aplikace.

Za zmínku bezesporu ještě stojí skvělé 4. místo Tomáše Novotného v jedné z nejprestižnějších soutěží – Matematické olympiádě, které ho dokonce kvalifikovalo do družstva reprezentující Českou republiku v Mezinárodní matematické olympiádě. Žák českolipského gymnázia potvrdil svoji všestrannost 6. místem ve Fyzikální olympiádě a 16. místem v Chemické olympiádě.

Přehled těch nejlepších umístění ve finálových kolech soutěží naleznete v příloze.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky