Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Železném Brodě připravuje projekt TechUp

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 10. 2013 15:15
  • Školství

Sdílet článek

Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Železném Brodě jako partner v projektu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji – TechUp pořádá 21. 10. 2013 u příležitosti zahájení výstavy „Příběh kapky“ věnované J. Heyrovskému metodické setkání učitelů chemie.

V rámci projektu TechUp připravuje SUPŠS v Železném Brodě řadu aktivit, které povedou ke zkvalitnění vzdělávání v oblasti chemie a produktového designu a zároveň budou působit motivačně na žáky. V rámci projektu se připravuje nejen vybavení chemických laboratoří a atelieru produktového designu moderní profesionální technikou, ale i volnočasové aktivity pro žáky základních a středních škol, kteří budou pod vedením odborných pedagogů na této technice pracovat.

Pro základní školy jsou připraveny projektové dny pro třídní kolektivy, kde mohou školy vybírat z šestnácti tematických okruhů tak, aby mohly doplnit výuku o práci v laboratořích pod vedením zkušených pedagogů oboru Aplikovaná chemie.

Pro zkvalitnění výuky, sdílení zkušeností a možnosti setkání s odborníky z praxe je zřízeno při škole metodické centrum chemie pod vedením Ing. Dagmar Folprechtové. 21. října 2013 proběhne první setkání učitelů. Ve stejný den bude zahájena výstava Příběh kapky, kterou uspořádal v prostorách SUPŠS Ústav fyzikální chemie J. Heyrovského AV ČR. V rámci setkání učitelů proběhne komentovaná prohlídka výstavy a její možnosti využití při výuce na školách. Jedná se o putovní výstavu, která představuje ve fotografiích, filmech, písemných dokumentech, přístrojích a dalších exponátech příběh českého vědce Jaroslava Heyrovského, nositele Nobelovy ceny za chemii (1959). V průběhu trvání výstavy proběhne také 11. 11. 2013 projektový den pro cca 100 žáků základních škol. Výstava bude zahájena vernisáží 21. 10. 2013 v 14.30 hodin a potrvá do konce listopadu.

V Železném Brodě, 15. 10. 2013

Kontakt:

Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Železný Brod

Smetanovo zátiší 470

46822 Železný Brod

Tel: 483 346 162, mail: sekretariat@supss.cz

www.supss.cz

Koordinátorka projektu: Ing. Zdeňka Juklová, tel. 777 248 149, mail: zdenka.juklova@gmail.com

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky