Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Střední školy Libereckého kraje excelovaly v celostátním programu Excelence

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 01. 2015 14:25
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Na vynikající celkové sedmé místo v mezikrajském srovnání dosáhly střední školy v kraji v rozvojovém programu ministerstva školství „Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích v roce 2014 – Excelence středních škol 2014".

Nejúspěšnějšími ze zúčastněných škol byla trojice libereckých škol - Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola Liberec, Gymnázium F. X. Šaldy Liberec a Gymnázium a Střední odborná škola pedagogická Liberec, kterým ministerstvo přilepší více než 200.000 Kč. Jejich žáci bodovali především v soutěžích s koeficientem 1, tj. ve Středoškolské odborné činnosti, biologické, chemické, fyzikální a matematické olympiádě či v programování. Ve Středoškolské odborné činnosti pak vůbec nejvíce zabodovala ziskem 9,2 bodů z 10 možných Střední škola a Mateřská škola Liberec, výborných výsledků v soutěži v programování dosáhla Střední průmyslová škola Česká Lípa.

 „Potěšil mě nejen úspěch naší školy, ale také celkové umístění středních škol v kraji. Když si uvědomíme, že Liberecký kraj je druhý nejmenší kraj republiky, tak sedmé místo je opravdovou známkou kvality,“ hodnotí loňské výsledky v programu Josef Šorm, ředitel Střední průmyslové školy strojní a elektrotechnické a Vyšší odborné školy v Liberci.

Program bodově hodnotí úspěšnost žáků v krajských, ústředních a mezinárodních kolech vybraných soutěží a na základě tohoto bodového hodnocení obdrží v následujícím roce školy finanční prostředky do fondu mzdových prostředků na odměny pedagogů podílejících se na odborné přípravě žáků. Základním cílem programu Excelence je především podpora, zvyšování kvality a rozšiřování péče o nadané žáky na středních školách, kteří jsou schopni dosahovat vynikajících výsledků. Mezi další cíle patří zvýšení zájmu a motivace žáků, pedagogických pracovníků a škol o účast v soutěžích a přehlídkách, a tedy o zvyšování vědomostní úrovně žáků nad rámec školních vzdělávacích programů.

„Výsledky středních škol v loňské Excelenci jsou opravdu excelentní a dokazují, že máme v kraji nejen dostatek talentovaných žáků, ale i kvalitních pedagogů, kteří dokáží jejich nadání podporovat a dále rozvíjet. Všem školám v kraji, které se přispěly k dobré reprezentaci Libereckého kraje, děkuji a blahopřeji k dosaženému výsledku,“ dodává k úspěchu Alena Losová, radní resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Kompletní výsledky naleznete v tabulkách a na stránce http://www.msmt.cz/mladez/vysledky-1

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky