Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Střední průmyslová škola technická v Jablonci nad Nisou získala moderní vybavení

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 24. 03. 2014 19:17
  • Školství

Sdílet článek

Zrekonstruované dílny a nové elektrolaboratoře využívá od minulého týdne Střední průmyslová škola technická v Jablonci nad Nisou. Slavnostního předání do užívání se zúčastnila i krajská radní pro školství, mládež a zaměstnanost Alena Losová.

„Velké poděkování patří paní ředitelce Fischerové za její práci pro školu. Ta se v posledních letech úžasně mění k lepšímu a jejímu vedení se daří získávat finance jak na rekonstrukci budovy, tak
na modernizaci vybavení pro výuku. Věřím, že velký rozkvět jablonecké průmyslovky neujde žákům základních škol a ti projeví ještě větší zájem o studium na této technické střední škole,“
uvedla radní Losová.
Projekt „Rekonstrukce dílen a Elektrolaboratoř SPŠT“ byl podpořen z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod částkou 4 088 434,- Kč.
„Díky dokončenému projektu mohou žáci využívat stavebně upravené prostory dílen i nové moderní vybavení pro výuku elektro oborů. Proměnu školy začíná vnímat i veřejnost, což dokazuje, že v aktuálním školním roce nastoupilo ke vzdělávání více žáků, než těch, kteří studium úspěšně zakončilo. To jsme dlouhá léta nezažili a vnímám to jako dobrý signál zvenčí. Je to pro nás další impuls ke zlepšování prostředí školy. Velké plány máme například s nově získaným pozemkem v bezprostřední blízkosti školy,“ prozradila ředitelka Střední průmyslové školy v Jablonci nad Nisou Vlasta Fischerová.
Střední průmyslová škola technická v Jablonci nad Nisou je rovněž aktivně zapojena v projektu Libereckého kraje na podporu technického a přírodovědného vzdělávání – TechUp. V jeho rámci získala dotaci na pořízení elektro panelů simulujících elektroniku celého automobilu a na zakoupení dvou robotů pro výuku mechatroniky. Nedílnou součástí projektu TechUp jsou i projektové dny a kroužky pro žáky základních škol. Ti v nich mají ideální možnost seznámit se přímo s prostředím střední školy a zároveň si vyzkoušet některé činnosti, s kterými by přišli do styku při studiu některého ze 14 oborů, které škola v současné době nabízí.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky