Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období 2018 – 2020

Ing. Musilová Monika

koordinátorka střednědobého plánování

  • 17. 07. 2017 13:11
  • Sociální

Sdílet článek

Zastupitelstvo Libereckého kraje schválilo dne 26. 7. 2017 usnesením č. 259/2017/ZK nový Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb na období 2018 – 2020 (dále jen „Střednědobý plán“), jehož součástí je i Akční plán na rok 2018 a Základní síť sociálních služeb na období 2018 – 2020.

Střednědobý plán je stěžejním strategickým dokumentem kraje v sociální oblasti, který mapuje současný stav a vývoj sociálních služeb na svém území. Stanovuje vize, priority a strategické cíle pro řešení nepříznivých sociálních situací občanů kraje za podpory sociálních služeb, v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o sociálních službách“).

Střednědobý plán je výsledkem procesu aktivního zjišťování potřeb osob na území Libereckého kraje a hledání způsobů jejich uspokojování s využitím dostupných finančních a personálních zdrojů ve spolupráci se zadavateli, poskytovateli a uživateli sociálních služeb. Obce jsou pro kraj důležitými partnery při zjišťování potřeb sociálních služeb, jejich zadávání na daném území a především také v jejich spolufinancování. 

Lze konstatovat, že nabídka sociálních služeb na základě potřebnosti obyvatel Libereckého kraje neustále roste. Bude nezbytné se připravit na stárnutí populace a zajištění sociálních služeb nízkopříjmovým skupinám. V tomto kontextu bude nutné především zajistit pro jejich poskytování personální a finanční zdroje.

Nově se šířeji oproti předešlému  dokumentu analyzují potřeby osob s chronickým duševním onemocněním v návaznosti na Reformu psychiatrické péče a potřeby osob s poruchami autistického spektra a jejich rodin.

Dokument naleznete na tomto odkazu: http://odbor-socialni.kraj-lbc.cz/sprss-lk/strednedoby-plan-rozvoje-socialnich-sluzeb-libereckeho-kraje-na-obdobi-2018-2020

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky