Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Stavba Rádelského mlýna pokračuje, řidiči budou moci od neděle 13. prosince využívat v obou směrech dva jízdní pruhy

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 10. 12. 2020 15:17
  • Doprava
  • Sociální

Sdílet článek

Rekonstrukce mimoúrovňové křižovatky silnic I/35 a I/65 Rádelský mlýn, jejímž investorem je Ředitelství silnic a dálnic České republiky, pokročila do další fáze. Od 11. do 13. prosince povede doprava po novém jízdním pásmu v režimu 1 + 1 jízdní pruh. Poté mohou na celé zimní období řidiči využívat dva jízdní pruhy v obou směrech. Od března příštího roku pak na hlavní trase Liberec–Turnov v režimu 2 + 1 jízdní pruh. 

Krajský úřad Libereckého kraje (KÚ LK) z pozice speciálního stavebního úřadu povolil užívání nového levého jízdního pásu silnice I/35 ve směru Liberec–Turnov včetně mostu přes větev mimoúrovňové křižovatky. Doprava od Liberce na Turnov přes zimní období povede přes novostavbu jízdního pásu. Z důvodu zajištění vyšší bezpečnosti provozu přes zimní období bude fungovat režim 2 + 2 jízdní pruhy.

„Od poloviny února příštího roku dojde z důvodu pokračování výstavby opět ke změně režimu na hlavní trase silnice. Na dva týdny bude provoz v režimu 1 + 1 jízdní pruh a od března až do konce roku bude režim 2 + 1 jízdní pruhy,“ řekl vedoucí odboru dopravy KÚ LK Jan Čáp.

Kromě novostavby jízdního pásu od Liberce na Turnov již stojí část mostní estakády, která bude jednosměrnou větví pro odbočení z Liberce na Jablonec nad Nisou. Dokončené jsou také práce na svedení Jeřmanického potoka do krytého koryta. Rekonstrukcí prošla původní opěrná zeď, která vede podél koryta řeky Mohelky. V případě příznivých klimatických podmínek budou stavební práce probíhat i v zimních měsících. Zhotovitel v zimním období počítá s pracemi na rameni silnice I/65 vedoucí na Jablonec nad Nisou.

„Liberecký kraj podrobně monitoruje stav dopravy na okolních úsecích silnic ve svém vlastnictví. Vzhledem k nárůstu dopravy na úzkých komunikacích III. třídy v obci Rádlo a v úseku Radoňovice–Pelíkovice jsme se rozhodli změnit pořadí důležitosti výkonu zimní údržby a tyto silnice mají nyní vyšší prioritu,“ řekl statutární náměstek hejtmana pro dopravu Jan Sviták.

Provoz na silnici I/35 mezi Libercem a Turnovem v prostoru stavby vede ve střídavém režimu dvou a jednoho jízdního pruhu – na Liberec ve dvou, na Turnov v jednom. Uzavřen je sjezd na silnici I/65 ve směru na Rychnov a Jablonec nad Nisou. Rekonstrukce nehodové křižovatky potrvá do poloviny prosince roku 2021.

Po skončení přestavby křižovatky u Rádelského mlýna jsou připraveny další rekonstrukce na silnici I/35. Začátkem roku 2022 by měly začít opravy havarijních mostů na průtahu městem Liberec. Konkrétně se jedná o mosty nad Doubskou estakádou u bývalého Baumaxu a most Košická – Klatovská. „V současné době probíhají stavební řízení na předmětné rekonstrukce mostů,“ doplnil Jan Čáp.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky